Studentenes fredsprisvinner til UiS

25. januar kommer vinneren av årets Student Peace Prize, Fasiha Hassan, til UiS for å holde en åpen forelesning.

Studentenes fredspris deles ut annet hvert år til en student eller studentorganisasjon som har bidratt særlig til fred, demokrati og menneskerettigheter.

Fasiha Hassan mottar prisen i 2019 for hennes innsats i bevegelsen #FeesMustFall i Sør-Afrika. Bevegelsen ble startet etter at det ble annonsert en økning av skolepenger for høyere utdanning, hvilket ville hindret store deler av befolkningen i å utdanne seg, og igjen bidratt til raseskiller.

I den åpne forelesningen ved UiS, 25. januar kl. 12.00-14.00 i AR Ø-130, er hovedtema hvilken innvirkning mediene og sakenes ulike vinklinger har på samfunnet.

Tom Hetland, kommentator og tidligere sjefredaktør i Stavanger Aftenblad, vil også bidra som foreleser.

Fasiha Hassan.

Fasiha Hassan kommer til UiS.