Slik blir årets Fadderfestival

Fadderfestivalen, som starter mandag 10. august, ønsker nær 5000 nye studenter velkommen til UiS. Hvordan arrangeres Fadderfestivalen i år? Faddersjef Una Ruzic svarer.

1. Hvordan arrangeres fadderfestivalen i år?

Årets Fadderfestival blir annerledes. Det har blitt gjort en rekke vurderinger og tiltak for å hindre smittespredning.
Det største tiltaket går på omstrukturering av festivalen ved å gå vekk fra et samlet festivalområde til å spre arrangementene til flere områder i byen. Vi ønsker hverken for mange studenter på campus eller i bykjernen. Dette er blant annet også for å forhindre et stort trykk på kollektivtransporten i byen.

Fadderstyret forholder seg til gjeldende nasjonale og lokale smittevernregler til enhver tid, derfor vil ingen av arrangementene ha flere enn 200 deltakere. Når det gjelder deltakerantall blir dette vurdert for hvert arrangement i samarbeid med relevante aktører og i henhold til de arealene som benyttes for å kunne holde 1 meter avstand.

Fadderstyret har et godt samarbeid med beredskapsavdelingen på UiS, som også holder kurs/opplæring for fadderlederne i krisehåndtering og smittevern i forkant av festivalen. Det har blitt gjort en rekke vurderinger og tiltak som skal bidra til å hindre smittespredning. På alle arrangementer vil det bli lagt stor vekt på hygienetiltak.

2. Blir det faddergrupper?

Ja! Vi har en begrensing på maks antall studenter per faddergruppe, denne er satt til 20 personer og det skal være minimum to faddere per gruppe. Det betyr at faddergruppene er mindre enn tidligere år, det gjør det enda lettere å bli kjent med nye medstudenter. Så det er bra!

3. Hvilke aktiviteter kan nye og gamle studenter delta på?

Det er mange flere alkoholfrie aktiviteter i år enn det har vært tidligere. Vi ønsker å ivareta alle studentene på en trygg måte og har derfor valgt å gjøre det slik i år.

Blant aktivitetene har vi alt fra kino, bowling, quiz, stand up-padling (SUP) til rebusløp på campus og i sentrum. SUP blir kjempegøy! Vi har flere puljer med studenter som skal bli fraktet til Solastranden hver dag fra mandag til torsdag.

4. Hva med konserter?

Folken er storstuen til Fadderfestivalen i år. Vi har booket inn mange spennende artister, blant annet Safaro, Britz, Amara, AVGVSTVS og Wonder The Boy, for å nevne noen.  For å holde smittevernreglene med maks antall publikummere per konsert vil artistene våre holde én konsert flere ganger.

5. Er det for sent å melde seg på årets Fadderfestival?

Nei! Sjekk program på Fadderstavanger.no og meld deg på!

Videosnutt/foto/tekst: siri.j.pedersen@uis.no

Slik blir årets Fadderfestival

Beredskapsleder Even Heien holder kurs for fadderstyret i krisehåndtering og smittevern i forkant av festivalen.