en_GB
Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Priser og karrieretips til masterstudenter

På masteravslutningen på Teknisk-naturvitenskapelig fakultet oppfordret dekan Øystein Lund Bø studentene til å gripe de mange mulighetene som ligger i utdanningen deres.

Beste student UiS TN 2015 på scenen i Tjodhallen med sjekk på 25.000 kroner. Mahdi Aminy Tehrani vant Talisman Energys Best Student Award. (Foto: Asbjørn Jensen, UiS)

– Uansett hvordan markedet i oljenæringen utvikler seg, gjør den brede kompetansen dere har fått at dere også er kvalifisert for jobb i svært mange andre sektorer. I tillegg er dere utdannet til å skape deres egne jobber, var dekanens klare budskap til masterstudentene.

Fra scenen i Tjodhallen fikk studentene diplom for fullført master i teknologi. I tillegg ble det delt ut priser til studenter som hadde utmerket seg spesielt i løpet av sine studieår.

Beste student
Talisman Energys årlige Best Student Award gikk til Mahdi Aminy Tehrani, som mottok en sjekk på 25.000 kroner. Nummer to ble Christer Strømstad Brown som også fikk 25.000 kroner. Tredjeplass og 10.000 kroner gikk til Sheryansh Divyankar.

Fagforeningen Tekna delte også ut to priser. Studentprisen, Tekna Student award, gikk til Roger Susort som har tatt masterstudiet i Industriell økonomi.

Utdanningsprisen, Tekna educational award, gikk til Stavanger Universitetssykehus.

Førsteamanuensis Mesfin Agonafir Belayneh  fra i fikk pris som beste foreleser.

Høytidelig
Tjodhallen var fylt til randen med festkledde studenter, familie, forelesere og andre fra fakultetet da 354 avgangsstudenter mottok sine diplomer. 

Mange studenter hadde også med seg familie. Foreldre var kommet helt fra Mexico og Venezuela for å være tilstede på den høytidelige seremonien.

Jostein Mykletun, norsk generalkonsul i Houston, var hovedtaler.

– Dere er blant de heldige i verden som får en utdanning. Millioner ville gitt mye for å være der dere er i dag . Utdanning gir deg mulighet til å ta kontroll over livet ditt, minnet han avgangsstudentene om.

Tekst: Elin Nyberg