en_GB
Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Nyutdannet? Hva nå?

Snart fullført bachelorgrad eller mastergrad? Er du bekymret for dine muligheter på jobbmarkedet? Her får du en oversikt over tilgjengelige årsstudium, deltidsstudier og ledige stillinger ved UiS.

Kvinnelig student, illustrasjonsfoto.

Kanskje har du allerede tilbrakt noen år på campus? Utdanningen du tar er snart fullført, men du er usikker på om du kommer deg inn på et krevende jobbmarked. Heldigvis er det flere muligheter. Her er noen av dem!

Ta et årsstudium!

Et årsstudium gir deg ny kunnskap, utvider fagkretsen og kan supplere utdanningen du allerede har. Det kan også gi fordeler i jobbsammenheng eller hvis du ønsker å søke en masterutdanning. UiS tilbyr årsstudier i 12 fag, blant annet matematikk og engelsk. Er du internasjonal student? Da kan du ta et årsstudium i norsk språk og kultur. Søknadsfristen var 15. april, men ledige studieplasser i lokalt opptak legges ut fortløpende her

Etter- og videreutdanning

Kanskje jobber du heltid eller deltid? Du kan likevel ha tid og råd til å studere. Etter- og videreutdanningen ved UiS er skreddersydd for å kombineres med jobb. Med et par intensive samlinger og nettbaserte løsninger, er det fullt mulig å få til begge deler. Se hele tilbudet her.       

Enkeltemner

Du kan søke opptak til åpne enkeltemner ved Universitetet i Stavanger. Fristen for å søke opptak til enkeltemner med oppstart i høstsemesteret er 1. august. Det blir mulig å søke opptak til enkeltemner via SøknadsWeb fra ca. 15. juni. Her kan du se eksempler på åpne enkeltemner.

Restetorget

Du er ikke den eneste som er usikker på hva framtiden bringer. Hver sommer takker mange søkere nei til studieplassen de har fått tilbud om. Dermed åpner det seg muligheter for andre! På restetorget legges det fortløpende ut ledige studieplasser. Kanskje finner du noe som passer for deg?

Bli studentassistent!

Instituttene ved Universitetet i Stavanger har stadig behov for assistenter som kan bistå i undervisningen. Studentene er til stede i øvingstimer, gir veiledning og hjelper til med innleveringer.
 

Handelshøgskolen ved UiS trenger studentassistenter i flere emner til høsten.

Become a Teaching Assistant (TA) at the UiS Business School

UiS Business School is looking for talented and motivated business/admin-students that seek opportunities to combine earning money with gathering experiences in teaching as full time students: We offer numerous possibilities as teaching assistants (TAs).  Click here for more information (pdf).

I tillegg har følgende emner i rettsvitenskap ved HHUiS behov for studentassistenter:

Interesserte studenter kan melde sin interesse på e-post til hhuis-post@uis.no, senest innen 11. juni .
 

Teknisk-naturvitenskapelig faulte søker studentassistenter i seks emner: 

  • MAT100 - Matematiske metoder 1
  • MAT300 - Vektoranalyse
  • FYS100 - Mekanikk
  • KJE100 - Miljøkjemi og HMS
  • BØK135 - Matematisk analyse
  • ING1x0 - Ingeniørfaglig innføringsemne

Meld din interesse ved å sende en e-post til post-tn@uis.no innen fredag 22. mai.

Ledige stillinger

Har du fullført en mastergrad og ønsker å gå videre med en doktorgrad? UiS har til enhver tid mange ledige stillinger. Kanskje finner du noe som passer for deg? Ønsker du en deltidsstilling, trainee- eller internship? UiS formidler aktuelle stillinger til studenter her

Ledige stillinger i Rogaland - NAV

Ledige stillinger i Rogaland - finn.no

Ledige stillinger internasjonalt - uis.gethighered.global

Kan studenter motta dagpenger?

Er du én av mange studenter som har mistet ekstrajobben din? Lurer du på om du har råd til å studere til høsten? Regjeringen har vedtatt en ny midlertidig ordning for rett til dagpenger i kombinasjon med utdanning eller opplæring. Les mer om ordningen på nav.no.

Studentøkonomi

Sommeren og høsten blir ikke som planlagt. Mange studenter får dårligere råd. På studentsidene har vi samlet informasjon om studentøkonomi. Her finner du svar på det du lurer på enten det gjelder rabattordninger eller Lånekassens regler.

Starte egen bedrift

Glem videre studier, glem livet som ansatt – du vil heller følge hjertet og starte noe for deg selv! Validé jobber for å kommersialisere ideer, og har startet Student Task Force. Sammen med UiS tilbyr de studenter deltidsjobb i en startup. Timelønn er 200 kroner, og du kan jobbe fra 20-150 timer i ett prosjekt, og inntil 875 timer totalt innenfor ett år. Les mer her. Hvis du allerede har ideen klar, og vil dele den med resten av verden, kan du delta i Pitching Tuesday i regi av Innovasjon Norge.

Lykke til!