Ny verdensrekord på Ullandhaug

Semesterstarten 13. august ble innledet med verdens lengste frokostbord på campus Ullandhaug.

Faddersjef Kim Roger Andersen foran verdens lengste frokostbord
  • Faddersjef, UiS-rektor, UiS-direktør og StOr-ledelsen spente foran verdens lengste frokostbord
    Faddersjef Kim Roger Andersen, sammen med UiS-rektor Marit Boyesen, UiS-direktør Ole Ringdal og StOr-ledelsen er spente foran det som blir verdens lengste frokostbord
  • Et fullsatt 680 meter langt frokostbord på UiS-campus
    Et fullsatt 680 meter langt frokostbord på UiS-campus - rekorden er tatt
  • Fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal sitter fornøyd til bord sammen med tusenvis andre
    Fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal ønsket velkommen til bords og spiser frokost sammen med tusenvis av andre

Bordet var 680 meter langt, over 140 meter lenger enn den gamle rekorden på 538,6 meter. Den ble satt i Bodø i 2016 i forbindelse med sykkelrittet Arctic Race.

– Frokosten i Bodø ble arrangert av en hotellkjede, mens dagens rekord er studentenes eget verk, sa en storfornøyd og litt rørt faddersjef Kim-Roger Andersen.

Sammen med fadderstyret brukte han over ett år på å få dette til, med god hjelp fra flere sponsorer underveis. På bordet kunne de 5000 inviterte studentene blant annet forsyne seg med 300 kilo ost og nærmere 200 kilo pålegg.

Over 12.000 studenter begynner sitt studieår på UiS denne høsten. Fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal ønsket alle studentene velkommen til matfylket Rogaland da hun foretok den offisielle åpningen av frokostbordet.

– Frokost er dagens viktigste måltid. Og her skal hungeren stilles, både fysisk og kunnskapsmessig, sa hun.

Frokosten ble arrangert i to puljer, og over 2200 var til stede på første bordsetting, ifølge beregningene til faddersjefen. Han håpet at det i løpet av formiddagen ble satt ny verdensrekord i antall gjester.

Tekst: Astri Irene Sivertsen