Fremtidens øvelseskjøring vant Venture Cup

UiS-student Robin Marstrøm representerte selskapet Plusskjøring som 16. mars gikk seirende ut av den lokale finalen i Venture Cup Stavanger, hvor nye idéer og gründerskap blant studenter skapes.

Mann med sjekk foran fotovegg Robin Marstrøm med Plusskjøring gikk av med seieren i Venture Cup lokal finale 16. mars

Venture Cup er Norges største forretningsplankonkurranse, og studentorganisasjonen Start UiS sto nylig for det lokale arrangementet, som samlet over 70 studenter og representanter fra næringslivet på Scandic Stavanger City en lørdag kveld.

Hele 31 bidrag ble meldt inn på forhånd. Juryen valgte ut seks bidrag som fikk muligheten til å holde en kort pitch. Alle gjorde en god innsats, og viste at de brant for idéen de representerte.

Programmet inkluderte også inspirerende foredrag av gründerne Ulrik Andresen, Stephan Papa og Magnus Jepson. De ga gode tips og råd til hvordan man kan forvandle en idé om til realitet, og hvordan det er å være gründer.

Tre idéer til regional finale

Målet for kvelden var kåre en vinner og finne tre forretningsidéer som skulle representere Stavanger i den regionale finalen i Bergen. Det endte med at følgende tre team får reise til Bergen med sine konsepter:

Førsteplassen gikk til Robin Marstrøm og hans team med Plusskjøring. Juryens begrunnelse var at «Plusskjøring er et gjennomtenkt konsept som fyller et tomrom i markedet, og har et potensiale for å kunne gi positive ringvirkninger på tvers av både sosioøkonomiske samfunnslag og geografi. Det var ikke bare selve idéen som avgjorde førsteplassen, men teamet bak. Plusskjøring har et utviklingsteam som er godt rustet til å ta utviklingen av konseptet videre, både teknisk, juridisk og markedsmessig».

Andreplassen gikk til Kristoffer Kingsrød og Samuthiran Nirmalanathan med Voed. Juryens begrunnelse var at «teamet har komplementære ferdigheter, idéen er god og juryen ser på timingen som riktig».

Tredjeplassen gikk til Prizma Ghimire og Pariwesh Subedi med Green Wings. Juryens begrunnelse var: «Idéen har et klart fundamentert marked, og har et tydelig sosialt og bærekraftig aspekt på bakgrunn av at den fokuserer på en grunnleggende nødvendighet for kvinner. Idéen har et spesielt fokus på kvinner i landlige områder. Juryen mener klart at idéen bør få sjansen til å utforskes i sin helhet og som løsning».

Promoterer entreprenørskap

Prosjektkoordinator for Venture Cup, Blend Adnan, var fornøyd med arrangementet.

– Jeg synes både konkurransen og arrangementet gikk veldig bra. Det var en herlig og lærerik kveld for alle som var en del av arrangementet. Og vi i Start har lykkes med å promotere innovasjon og entreprenørskap.

Juryen besto av: Minnah F. Haniffa (leder for Senter for Entreprenørskap ved UiS), Magnus Birkenes (forretningsutvikler i Xait), Elen Haugs Langvik (med-gründer og COO i Tidewave R&D AS), Olav Amith (hobbyinvestor og forretningsutvikler) og Magnus Jepson (rådgiver i Automattic og med-gründer av WooThemes og WooCommerce).

Tekst: Sven Magnus Skimmeland