en_GB
Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

FAQ FADDER 2017

Hvor er Fadderlandsbyen? Hvilke busser går til UiS? Hva er Folken? FAQ FADDER 2017 gir deg svarene på alt du lurer på om Fadderfestivalen.

In English below

FADDERLANDSBYEN

 • Hvor ligger fadderlandsbyen?

Fadderlandsbyen ligger på Campus rett ved idrettsbanen. Den ligger på baksiden av Hagbard Lines hus (Kart over området finnes rundt på campus eller i Faddermagasinet)

 • Hva skjer i fadderlandsbyen?

I fadderlandsbyen foregår det ulike arrangementer hele tiden. Det vil være konkurranser på scenen, samt konserter. Det vil også være stands for de ulike linjeforeningene og studentorganisasjonene samt stands fra sponsorer. Man kan også få kjøpt mat og drikke. Se hele programmet i faddermagasinet.

 • Hva er Knutepunktet?

Knutepunktet er området midt på campus, mellom Hovedbygningen Arne Rettedal og Studentenes hus.

 • Hva skjer i Knutepunktet?

I knutepunktet vil det være stand aktivitet og konkurranser utover uken fra ulike studentorganisasjoner og sponsorer, det vil også være studentgudstjeneste i løpet av uken.

 • Hvilke busser kan jeg ta for å komme meg dit?

For å komme seg til Universitetet fra Stavanger sentrum, kan du enten ta buss nummer 6,7 eller X60. De ulike rutene kan du finne Her!

 • Hva serveres av mat og drikke?

Vi benytter oss av bonger på fadderområdet og disse vil fungere på drikkevarene. Bongene kan kjøpes i fadderlandsbyen. Ellers skal vi ha salg av Dolly Dimples Pizza og sushi fra Wrapp and Roll. De som selger mat tar både kort og kontant.

Det vil også være stands som steker vafler og noen av dagene vil det bli gitt ut gratis grillmat.

Det er Tappetårnet (Campus Studentersamfunn) som står for serveringen på området. Det er mulig å få kjøpt både alkoholholdig drikke og ikke alkoholholdig drikke på området.

 • Åpningstider:

Åpningstidene til fadderlandsbyen varierer fra dag til dag.

Mandag: kl.14.00- 23.00

Tirsdag – torsdag: Kl 14.00-18.00

Fredag: Kl 18.00-23.00

FADDERE OG FADDERBARN

 • Jeg er fadder, hvordan deles vi inn i grupper?

Hver linje på UiS har en egen fadderleder, det er denne personen du skal forholde deg til og det er fadderlederen som tar for seg gruppeinndelingen av faddere.

 • Jeg er fadderbarn, hvordan deles vi inn i grupper?

Det er dine faddere som deler fadderbarna inn i grupper. Dette vil skje i løpet av mandagen. Er du ikke der på mandagen vil du få en gruppe de andre dagene.

 • Hvor og når skal jeg møte opp for inndeling?

Da du får bekreftet din plass på UiS vil du få en mail hvor og når du skal møte opp på mandagen. Hvis du ikke får en mail, må du følge med på Fadder sine Nettsider uken før mandag 14 august. Dine faddere vil møte dere her for å ta dere imot.

 • Jeg kan ikke være med på mandagen, hvordan finner jeg min gruppe?

Hvis du ikke får vært med på mandagen eller kommer så seint som fredagen, så er det alltid plass. Dine faddere får en liste over alle som hører til dem og tar kontakt med deg. Hvis ingen tar kontakt med deg så kan du sende en mail til fadder@stor.uis.no og vi vil si hvem du skal kontakte og be din fadderleder kontakte deg.

Dere kan også kontakte Fadder på Facebook  og vi vil svare så fort som mulig. Er vi ikke raske nok for deg her kan du ta kontakt med Erik Andre som er fadderansvarlig på tlf: 92650690.

 • Hvor kan jeg få informasjon om arrangementer for min studieretning?

Dine faddere skal informere deg om alt som skjer i fadderuken, det vil også være program ute på Facebook, i faddermagasinet og våre nettsider om alt som skjer i fadderuken.

 • Hvilken linjeforening tilhører jeg?

Alle linjeforeninger har stands i fadderlandsbyen. Dine faddere skal ta deg med til din linjeforenings stand så er det helt opp til deg selv om du vil bli medlem eller ikke.

PROGRAM

 • Hvor finner jeg programmet for uken?

Programmet for uken kan du finne på forskjellige måter.

www.student.uis.no 

facebook Fadder Uis

I faddermagasin: Dette ligger rundt på alle byggene rundt på universitetet.

 • Hvorfor må jeg ha på meg en egen fadder t-skjorte?

T-skjorten fungerer som billett for å komme inn på fadderlandsbyen og for å delta på alle fadder sine arrangementer under fadderuken. Du trenger ikke ha på deg t-skjorten på de ulike temafestene det er egen billett til.

T-skjorten kan enten kjøpes av dine faddere på mandagen eller i et telt ved inngangen til fadderlandsbyen.

 • Hvilke arrangementer trenger jeg egen billett til?

Det er flere linjeforeninger som holder arrangementer for alle i løpet av uken, Det vil være flere ulike arrangementer som du må ha egen billett til og disse kan kjøpes i fadderlandsbyen på de respektive dagene arrangementet skal holdes. I tillegg kommer Pubcrawlen som er på torsdag 17 august ( mer info under)

Alle disse arrangementene koster 100 kr

De ulike arrangementene er:

Tirsdag: Temafester

Aftersun Rave @ Hexagon (20 år) Chevy´s (18 år) Gossip (18 år) Champs (18 år)

Glow in the dark @ Folken (18 år)

Onsdag: Temafester

Superhelt fest @ Folken (18 år)

Togaparty @ Hall Toll (18 år)

Mexican party @ Alf og Werner (20 år)

 • Hvordan melder vi oss på til Pubcrawl?

Billett til pubcrawlen kan du kjøpe fra fadderlederen din på torsdag klokken 16.00. Denne vil koste 60kr. På grunn av maks kapasitet på utestedene er det begrensende plasser og de er forbeholdt fadderbarn. Hver gruppe vil få en leder til å vise vei ti ruten.

Er det billetter til overs på torsdagen, vil fadderstyret lyse ut disse.

 • Hvis jeg ikke vil drikke alkohol, finnes det arrangementer for meg?

Det finnes nok av arrangementer som ikke fokuserer på alkohol, du vil finne disse i programmet. På dagen har vi grilling, en color krig og konkurranser på scenen. På kveldstid kan vi blant annet tilby alt fra kinokveld til teater og konserter.

Det vil også være gudstjeneste og church crawl i løpet av uken.

 • Jeg har glemt å melde meg på, kan jeg være med på arrangementene allikevel?

De fleste arrangementene og aktivitetene som foregår på dagtid har ikke billettsalg eller begrenset antall deltagere, dette gjør det derfor enkelt å være med om man bare møter opp. Kveldsarrangementene som skjer utenfor Fadderområdet har ofte billettsalg på dagtid i Fadderlandsbyen. Og om disse ikke blir utsolgt er det opp til arrangøren om de velger å selge billetter i døra også. Evt. hvis du vet at du ikke får tid å melde deg på, så er det mulig å ta kontakt med din fadder slik at han/hun kan ordne påmelding/billett for deg.

STAVANGER

 • Hvor finner jeg informasjon om busser?

Informasjon om busser finnes du på Kolumbus.no

Vil anbefale alle å laste ned Kolumbus sine ulike Apper.

Kolumbus reiseplanlegger: Her finner du holdeplasser og hvordan du skal komme deg fra A til B.

Kolumbus billett: Her kan du kjøpe alle typer billetter på mobilen.

Kolumbus Sanntid. Da bussene i Kolumbus ikke er helt til å stole på sånn tidsmessig, kan du med denne appen sjekke hvor langt fra bussene er der du er.

 • Hva skjer på Tappetårnet I løpet av semesteret?

Tappetårnet er Studentbaren på campus og er drevet av Studenter for studenter, og det vil være studentkro hver torsdag hele semesteret. Linjeforeninger og studentorganisasjoner kan også leie Tappetårnet tirsdager, onsdager, fredager og lørdager til egne arrangementer.

Tappetårnet holder også ulike større arrangementer i løpet av året slik som Oktoberfest, Husfest og semesteravsluttninger.

For mer informasjon kan du følge de på Facebook: Tappetårnet på UiS

 • Hva skjer på Folken I løpet av semesteret?

Folken er studentenes uteplass i Stavanger sentrum. I løpet året holder de masse ulike arrangementer og konserter. Som student får du alltid en billigere pris på konsertene. Det er også mulig å leie Folkens lokaler til egne arrangementer.

ENGASJERT?

 • Jeg har lyst å være medlem I en organisasjon eller forening ved UiS, hva gjør jeg?

Alle Linjeforeninger og studentorganisasjoner har stands rundt på campus i løpet av fadderuken og dine faddere skal vise deg til de fleste av dem, og du vil her få mer informasjon om hvordan du melder deg inn.

 • Hvorfor bør jeg gå på Tappetårnet og Folken?

Tappetårnet og Folken fungerer som en møteplass for studentene. Hvis du ønsker å treffe nye folk som ikke går på ditt studie er dette stedet å gå.

 • Jeg vil være med på å arrangere fadderfestivalen neste år, hva gjør jeg?

Faddersjef for 2018 er Kim Roger Andersen og man kan allerede sende åpen søknad til fadderstyret. Skriv litt om deg selv og dine erfaringer, hvorfor du vil være med i fadderstyret og hva du kan tenkte deg å jobbe med. Det er bare å sende en mail til fadder@stor.uis.no for å melde interesse.

 

FAQ Fadder 2017 - Same article in English.

Fadder village

Where is the fadder village?

The fadder village is on campus, right by the football field. It is next to Hagbard Lines house. (You can find a map over the area around campus or in the magazine.)

What is going to happen in the village?

There will be different events at all times. Competitions on stage, concerts, and much more. There will also be stands for the different societies and student organizations, on campus, and stands for our sponsors. You can purchase food and beverage in the tent. Check out the program in the magazine.

What is “knutepunktet”?

It is the centre of campus. Right between Arne Rettedal and Studentenes hus.

What is going to happen at knutepunktet?

There will be different stands and activities throughout the week from different sudent organizations and sponsors, In addition, the student priest will have a sermon there.

Which busses can I take to get to campus?

To get to campus jump on 6,7 or x60. You can find the different routes here! Kolumbus also has an app where you can easily find the different routes.

What kind of food and beverage will be sold?

To purchase food and beverage you will need “bongs” These can be bought in the fadder-tent. Dolly dimples Pizza and sushi from Wrapp and Roll, will be available. Food can be bought by cash or card. In addition, we will have stands that gives out free waffles, and some days there will be free grill food.
It is Tappetårnet that sells the beverage on campus. You can buy both alcoholic and non-alcoholic beverage at the bar. Water will be freely given by StOr.

Opening-hours:

The opening of the festival area will differ from day to day.
Monday: 14:00-23:00
Tuesday-Thursday: 14:00-18:00
Friday: 18:00-23:00

Fadder and fadderkids.

I am a fadder, how are we grouped?

Every organization at UiS has their own fadder-leader. It is this person that you will use as a contact-person. The leaders are responsible to put the different kids in their respective groups.

I am a fadder-kid. How are we grouped?

It is you fadders that groups you with others that participate in your programme. If you cannot be there on Monday, they will find a group for you.

When and where do I meet up?

When you confirmed your spot at UiS, you received an e-mail from the university. In it is all the information you will need. If you have not received an e-mail from any of us, pay attention to our website.

I cannot participate on the Monday. How do I find my group?

If you cannot participate on the Monday or arrive as late as Friday, do not worry. There is always room. Your fadders receives a list over who “belongs” to them and will contact you. If no one contacts you please send an e-mail stor.fadder@gmail.com , and we will tell you who to contact.

Where can I find information in regards to my study-programme?

Your fadders will inform you about everything that happens during the week. There will also be programs out on Facebook, in the magazine, and our website.

Which student-organization do I belong to?

All the student organizations has a stand on Wednesday. Your fadders will take you up to your respective organization and it is up to you if you want to join or not.

Program.

Where can I find the program for the week?

Website: www.stud.uis.no
Facebook: Fadder Uis
Magazine: You can find the in all the different buildings on campus.

Why do I have to wear the t-shirt?

The t-shirt is your ticket inn to the fadder-tent. You do not have to wear it on the external activities. You can purchase the t-shirt from you fadders, or in the tent.

For which of the events do I need a ticket?

There are several of the student-organizations that has their own parties in the evenings. There will be ticket-sales in the fadder-area where you can purchase the tickets.

All of the events will cost 150.- (The pubcrawl costs 60.-)

Tuesday: Theme parties.

Aftersun Rave @ Hexagon (20 years) Chevy´s (18 years) Gossip (18 years) Champs (18 years) Glow in the dark @ Folken (18 years)

Wednesday: Themeparties.

Superhero party @ Folken (18 years)
Toga party @ Hall Toll (20 years)
Mexican party @ Alf & Werner (20 years)

How do we sign-up for the pub-crawl?

The tickets for the pubcrawl will be sold by your fadderleader on Thursday 16:00 in the tent. It costs 50.-. Because of the maximum capacity of the bars there will be a limited amount of spots. These tickets are only for the fadder-kids. Each group has a leader to guide the group.

If I do not want to drink any alcohol, are there any events for me?

Yes. There are plenty of events where alcohol is not the main focus. You can find these marked in the program. We are going to have a bbq, colour war, and competitions on stage. We have different events in the evening as well.

I forgot to sign up, can I join the events?

Most of the events are during daytime and does not require a ticket or is limitied in space. All you need to do here is to meet up. The events outside of the tent has a ticket-sale, and you need to purchase one to get in. Some of the events might sell tickets in the door, but that depends on the sale on campus.

 

Stavanger

Where can I find information regarding public transportation?

Check out the website: www.kolumbus.no

We recommend that you download their apps.

What is happening at Tappetårnet?

Tappetårnet(TT) is ur student-bar on campus. It is run by, and for students. There is a bash every Thursday for the whole semester. All the organizations can rent the place for free for their own events. TT also has other large events like Octoberfest, the houseparty, and end of school parties.

What is happening at Folken?

Folken is the students’ bar in town. It is ranked as one of the best concert venues in Norway. As a student you get a disctount on all the concerts there. It is also possible to rent Folken.

I want to help the fadderboard next year. What do I do?

The fadder president for next year is Kim Roger Andersen, and you can already apply for a position in his board. Write a little about yourself and your experience, and why you would be an asset for the fadderboard. Send the mail to fadder@stor.uis.no

Studenter klare for fadderfestival