Dirigerer Sjøforsvarets musikkorps

Dirigentstudenter fra Universitetet i Stavanger dirigerer Sjøforsvarets musikkorps på Koengen i Bergen.

Studenter ved Universitetet i Stavanger dirigerer Sjøforsvarets Musikkorps i Bergen Studenter ved Universitetet i Stavanger dirigerer Sjøforsvarets Musikkorps i Bergen

Dirigentstudenter fra Fakultet for utøvende kunstfag er i Bergen denne uka for å dirigere Sjøforsvarets musikkorps. Samarbeidet feires med konsert på Koengen fredag 19. oktober.

- Vi er stolte av å være en del av dette prosjektet. Dette er en unik mulighet til å møte fremtidens profesjonelle dirigenter, sier Bjarte Riseng, som er sjef for Sjøforsvarets musikkorps.

Fra antarktiske ekspedisjoner til flammende drager

Konserten holdes fredag 19. oktober kl. 13.00 på Koengen. Under veiledning av dirigentlærer Peter Ettrup Larsen skal studentene lede korpset gjennom et variert og fargerikt program. Publikum får oppleve alt fra spanske flammende drager og iskalde antarktiske ekspedisjoner til dansende kalklehøner. I tillegg fremføres Ib Glideman's trompetkonsert med solist fra korpsets egne rekker, William Grøv Skramsett. Konserten avsluttes med dirigentstafett på den danske Dronningens Parademarsj.

Dirigentstudier på flere nivåer

Studentene som deltar i prosjektet tar dirigentstudier på flere nivåer. Fakultet for utøvende kunstfag tilbyr både Master- og Bachelorstudier, videreutdanning, Digitale dirigentstudier og Digitale skolekorpsstudier. Les mer om dirigentstudier her.

Tekst: Agnete in't Veld Bendiksen og Ingunn Marie Korsgård Hagen.
Foto: Marius Vervik og Ingunn Marie Korsgård Hagen.