Avslutningsmarkering for grunnskolelærerutdanningen

Det er den tiden av året igjen. Avgangsstudenter over hele landet feirer at de endelig er ferdigutdannede, og forhåpentligvis klare til å gå ut i fulltidsjobb og praktisere det de har lært i løpet av studietiden. Grunnskolelærerstudentene ved Universitetet i Stavanger er intet unntak, og onsdag var det deres tur til å markere begivenheten de har ventet fire år på.

• GLU avslutning_Kim Laland.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
    Grunnskolelærerstudent ved UiS, Kim Laland, sto for underholdningen både innledningsvis og mellom de følelsesladde talene, gjennom sang.
  • GLU avslutning Brita Strand Rangnes.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
    – Jeg er veldig stolt av at vi fikk lov til å låne dere noen år og at vi fikk være med på å utdanne dere, sa Brita Strand Rangnes, prodekan for undervisning.
  • GLU avslutning_Maria Rossland.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
    Maria Rossland og resten av avgangsstudentene på grunnskolelærerutdanningen mottok en rose og gratulasjoner fra studiekoordinator Kjerst Gjedrem og dekan Elin M. Thuen.
  • Glu avslutning Kristian Malmo.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
    Studentene stemte frem Kristian Malmo fra Trøndelag til å holde studenthilsen. Her mottar han rose og gratulasjoner.
  • GLU_avslutning kull 2018.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
    Endelig kunne grunnskolelærerstudentene ved UiS feire at de er ferdige og utdannet lærere.

Av de omtrent 100 studentene som er ferdig utdannet grunnskolelærer ved UiS i år, møtte halvparten opp til den høytidelige markeringen. Tradisjonen tro hadde mange av jentene kledd seg i bunad, og guttene var staselig kledd i dress.
Én etter én kom de frem til instituttleder Elin M. Thuen, og studiekoordinator, Kjersti Gjedrem, for å motta hver sin rose og gratulasjon på den store dagen.

Viktige for alle – ikke bare barna

– Dette er et stort sprang. Det å bli ferdig med studier og begynne å jobbe markerer en viktig overgang i livet. Dere går over i en ny fase i livet, talte Elin Thuen til de oppmøtte. Hun påpekte at man som lærer vil være viktig for mange, og at man ikke må være redd for å bruke stemmen sin.

Også prodekan for undervisning, Brita Strand Rangnes, sendte noen gode ord med de nyutdannede grunnskolelærerne. Hun minnet dem på at de ikke bare er viktige for barna de skal undervise, men også for foreldre og hele samfunnet. – Jeg er veldig stolt av at vi fikk lov til å låne dere noen år, og være med på å utdanne dere. Jeg er stolt av at dere valgte å stole på oss, fortsatte hun.

Grunnskolelærerstudent ved UiS, Kim Laland, sto for underholdningen både innledningsvis og mellom de følelsesladde talene.

”Ha det jilt”

Studentene hadde stemt frem Kristian Malmo fra Trøndelag til å holde studenthilsen. Han sa seg enig i det meste de foregående talene hadde formidlet, men ga uttrykk for en smule forvirring som fulgte de rogalandske uttrykk.

– Vi har fått høre av de andre at nå er vi voksne, nå blir det mer seriøst, og nå må vi jaggu være klare for arbeidslivet. Men så får vi jo også høre at vi må være jille?, sa Kristian Malmo forvirret.

Han refererte til den ene sangen Laland fremførte for det oppmøtte publikum, og hvordan dette står i forhold til ”å ha det jilt”. Malmo sa at selv om de alle har valgt et viktig og seriøst yrke, så skal man faktisk ikke glemme å ta et skritt tilbake og huske på å ha det artig og kose seg med jobben også.

– Prøv å ikke bli for seriøs og for voksen. Det er fortsatt lov til å være med på konsert med Goggen, sa Malmo.

Av: Kathinka Skott Hansen