Bilete frå masterseremonien ved Det teknisk-naturvitskapelege fakultet 2018

Skal dele ut prisar til toppstudentar i petroleumsfag

Repsol Norway og Acona ynsker å æra studentar som utmerker seg fagleg ved Institutt for Energi- og petroleumsteknologi og Institutt for Energiressursar.

Supert på utveksling i Singapore

Hausten 2019 vart eit annleis semester for Sæunn og Ingrid. Dei to lektorstudentane drog på utveksling til Singapore og angrar ikkje eit sekund på det.

Birk Magnussen og Lizelle Haugland foran Kåkå-logo

Praksis for humaniorastudenter

Våren 2019 tilbyr Universitetet i Stavanger for første gang praksis som del av studiet for bachelorstudentar i humaniorafag.

Foto av Bjergsted Blåseensemble

UiS-studenter hedret under NM Janitsjar

Bjergsted blåseensemble fikk full uttelling under årets NM Janitsjar. Ensemblet bestående av nåværende og tidligere UiS-studenter fikk opprykk til elite divisjon, gruppepris for klarinetter og Komponistforeningens hederspris for beste framføring av norsk musikk.

Kreative studentar spelar teater for barnehageborn

Kreative studentar på teateret

Denne veka er det barnehageteaterfestival på Rogaland Teater. 500 barn i alderen 0-6 år får sjå til saman 7 ulike førestillingar om grottetroll og værgudar, når barnehagebarn i heile Stavanger er invitert til teateret.

Foto: The Mute

Studentrabatt på The Mute

Stavanger symfoniorkester tilbyr alle studenter spesialpris på forestillingen The Mute av Jan Ove Ottesen og Christian Eriksen.

Mingling i Kjell Arholms hus

Vellykket seminar for industri og studenter

2. april arrangerte studentene i UiS Drillbotics sammen med NPF et seminar som tok for seg automatisering og digitalisering i oljeindustrien.

Bilde av fasaden på Folken

Still til valg på Folken

Folken søker styreleder, styremedlemmer og varaer.

Støy i Arne Rettedals hus torsdag

Det vil bli støyende boring i betong torsdag 4. april fram til ca kl 11.00.

Bilde av dagens StOr-styre.

Still til valg!

Fredag 15. mai skal Studentparlamentet ved UiS velge en rekke nye representanter til ulike verv.

Studentassistent Magnus tester utstyr i DDV

Didaktisk digital sommerskole

I sommer skal vi arrangere vår aller første sommerskole! Tema er digital kompetanse for lærere. Sommerskolen er spesielt beregnet på studenter som skal ut i læreryrket fra høsten, men andre lærerstudenter kan også delta hvis det er plass.

Illustrasjonsbilde Pasjon 2019

Studenter i sentrale roller i mysteriespillet Pasjon

Studenter fra Fakultet for utøvende kunstfag medvirker som skuespillere, sangere og musikere når mysteriespillet Pasjon fremføres i Stavanger domkirke 5. til 9. april.

Gruppebilde av laget som kom på tredjeplass: Adrian Pindel, David Rodriguez, Bjarte Usken, Thomas Villalobos og Sylwia Wasilewska

Tredje best i Europa!

Studenter fra UiS tok tredjeplassen i årets Imperial Barrel Award. En global konkurranse for universiteter innenfor petroleumsgeologi.

Benedicte Økland

Kom deg ut av komfortsonen!

Tidligere student Benedicte Økland er CEO i Construction City – næringsklyngen for bygg-, anlegg-, og eiendomsbransjen i Norge. Hun råder dagens studenter til å komme seg ut av komfortsonen.

BYGGING AV NYTT SYKEHUS

I forbindelse med bygging av nytt sykehus på Ullandhaug, SuS2023, vil det foregå sprenging og anleggsarbeid i nærheten av Arkivenes Hus, der UiS leier eksamenslokaler.

Mann med sjekk foran fotovegg

Fremtidens øvelseskjøring vant Venture Cup

UiS-student Robin Marstrøm representerte selskapet Plusskjøring som 16. mars gikk seirende ut av den lokale finalen i Venture Cup Stavanger, hvor nye idéer og gründerskap blant studenter skapes.

Elever rekk opp hendene

Slik snakkar elevane om læraren

Det er viktig for elevane å kunne le saman med læraren og at lærarane snakkar med dei som jamstilte. Ein ny studie gir eit blikk inn i korleis elevane snakkar om og ser på læraren.

Prosjektleder Pål Eirik Paulsen, nettredaktør Hildegard Nortvedt og digital rådgiver Mari Hult trenger din hjelp til å bygge nye nettsider.

Nye UiS.no - vi trenger din hjelp!

Universitetet i Stavanger skal lage nye nettsteder, og vi trenger hjelp fra deg som skal bruke dem.

Campus Kjølv Egelands hus

Framtidens campus i støpeskjeen

Arbeidet med en ny campusplan for universitetet er i gang. Planen skal være klar i starten av 2020.

De vitenskapelig ansatte ved petroleumsgeologi har jobbet hardt for å skape et godt miljø for studentene. Bakerst: Norbert Puttkamer (kontorsjef), Wiktor Weibull (førsteamanuensis), Alejandro Escalona (instituttleder), Nestor Cardozo (professor). I midten: studentene Alexandra Tatayo, Hannah Haugan, Thomas Meldahl Olsen, Andrea Trollsås Liverød, Laura Vaiciulyte, Oda Græsdal, Cicilia Trede. Framme: Student Farah Wahyuni, Lisa Watson (førsteamanuensis) og studentene Razieh Eskandari, Olav Josefsen og Ali Rahimi

UiS har (fortsatt) landets mest fornøyde geostudenter!

Studiebarometeret viser at for tredje år på rad er studentene ved petroleum geosciences engineering ved UiS de mest fornøyde geofagstudentene på masternivå.