Kronprins Haakon

Kronprinsen inviterer til Stavanger og SIKT-konferansen

H.K.H. Kronprins Haakon har invitert unge ledere og talent til Stavanger og SIKT-konferansen 22. og 23. oktober 2018. Temaet i år er endring.

Studenter ved Universitetet i Stavanger dirigerer Sjøforsvarets Musikkorps i Bergen

Dirigerer Sjøforsvarets musikkorps

Dirigentstudenter fra Universitetet i Stavanger dirigerer Sjøforsvarets musikkorps på Koengen i Bergen.

Jordmor lytter på mage til gravid kvinne

Skal utdanne jordmødre på UiS

Neste høst kan de første jordmorstudentene være på plass i Stavanger, etter at styret ved UiS i dag ga grønt lys til masterutdanning i jordmorfag.

Illustrasjonsbilde av Fitbit armbånd

Hva mener du om UiS?

Vi trenger din hjelp! Delta i Studentundersøkelsen og bli med i trekningen av tre Fitbit Charge 3.

Statsråd Iselin Nybø

Statsbudsjettet 2019 og langtidsplanen

Regjeringens budsjettfremlegg til statsbudsjett for 2019 inneholder verken startbevilgning til nybygg for Arkeologisk museum, nye studieplasser til jordmorutdanning eller nye stipendiatstillinger.

NORCE-logo

NORCE er lansert

I dag, mandag 1. oktober, ble forskningsinstituttet NORCE lansert. Dermed er IRIS, Agderforskning, Christian Michelsen Research, Teknova og og Uni Research historie.

Ben David Normann vant den nasjonale finalen i Forsker Grand Prix 2018

Ben kåret til Norges beste forskningsformidler 2018

Ben David Normann fra Universitetet i Stavanger ble i kveld kåret til vinner av den nasjonale finalen av Forsker Grand Prix.

Dekan Øystein Lund Bø ønsket studentene ved fakultetet velkommen til Bachelor- og masterdagen 2018.

Bachelor- og masterdagen – go for it!

Både bedrifter og studenter fant nytte i bachelor- og masterdagen, 25. september. Det var stor interesse for studentoppgaver, spesielt når som prosessen når skal forenkles med en ny oppgaveportal.

SPSS Amos logo

IBM SPSS & Amos

SPSS & Amos lisenser er nå tilgjengelig. Alle studenter må registrere lisensen på nytt.

Barn i barnehage.

Forskningsdagene åpner med debatt om læring i barnehagen

Onsdag 19. september kl. 14.30 på Universitetsbiblioteket åpner rektor Marit Boyesen Forskningsdagene og Brita Strand Rangnes leder debatt om lek og læring i barnehagen.

Rektorkjedet til Universitetet i Stavanger

Åtte vil bli rektor ved UiS

Seks interne og to eksterne kandidater har søkt rektorstillingen ved Universitetet i Stavanger. Dette er nå klart etter at søknadsfristen utløp ved midnatt lørdag.

Collage av Jo Røislien, Inge Særheim og stand.

Opplev forskningen på Forskningsdagene!

Nå forlater forskerne forelesningssalene, labene, kontorene og seminarene sine for å møte deg! 20 arrangement på 10 dager! Alt gratis!

Magne Sydnes ledet sin første dekanlunsj ved det teknisk-naturvitenskaplige fakultet, 11. september 2018.

Dekanlunsj – møteplass for studenter og fakultetsledelse

Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet inviterte til dekanlunsj, 11. september.

illustrasjonsbilde av bøker

Stipend til barnevernsbarn

Er du nåværende eller tidligere barnevernsbarn, tar høyere utdanning og ønsker litt mer penger å rutte med dette studieåret?

Bli engasjert på dagen!

– På Engasjertdagen møter du linjeforeninger, studentorganisasjoner og bedrifter på stand som forteller hva de kan tilby studenter, sier Samuthiran Nirmalanathan, næringslivsansvarlig i Start UiS.

SHoT 2018 logo

Studentens helse- og trivselsundersøkelse 2018

Resultatet av den nasjonale helse- og trivselsundersøkelsen blant studenter foreligger i dag. Tallene viser at UiS-studentene ligger nær landsgjennomsnittet på de fleste indikatorene i undersøkelsen.

Studentambassadører Silje Marie Angell.

Vil du bli UiS-studentambassadør?

UiS søker etter studenter som har lyst og anledning til å være med å rekruttere nye studenter vinteren og våren 2019. Alle som studerer ved UiS kan søke. Arbeidet er lønnet!

Studenter følger en forelesning.

SHoT-undersøkelsen offentliggjøres

Studentenes helse- og trivselsundersøkelsens (SHoT) er Norges største undersøkelse av helsetilstanden blant norske studenter i inn- og utland. Forrige undersøkelse i 2014 viste blant annet at én av fem studenter har alvorlige psykiske symptomplager. Dette er dobbelt så høyt som i befolkningen ellers.

Prorektor Dag Husebø

Dag Husebø inn i digitaliseringsstyret

Prorektor Dag Husebø på Universitetet i Stavanger er oppnevnt til å sitte i det nye digitaliseringsstyret for høyere utdanning og forskning. Det skal lede det overordnede digitaliseringsarbeidet for hele universitets- og høyskolesektoren.

På parkeringsplassen over Kjølv Egelands hus kommer det 160 nye studentboliger i 2020.

160 nye studentboliger på campus

Studentsamskipnaden i Stavanger får tilskudd på 54,4 millioner til 160 nye studentboliger. Boligene skal etter planen stå klare på campus Ullandhaug innen august 2020.