Elev som skriver

Slik kan vgs-elever skrive bedre tekster

Elever bør få bruke sin personlige stemme mer når de skriver, mener forsker som spesielt har sett på engelskfaget. Men tipsene kan også brukes i andre fag.

Oversikts bilde Stavanger og campus Ullandhaug.

Billige Stavanger!

Velger du Stavanger som studentby kan du lett spare en tusenlapp eller to i måneden på bo- og kollektivutgifter, sammenlignet med de tre andre storbyene i Norge.

bilde fra campus Ullandhaug

Semesterregistrering, betaling og eksamensplan for vårsemesteret 2020

Illustasjonsbilde med skilt med teksten closed.

Stengt lesesal i Kjølv Egelands hus

Lesesalen i første etasje i Kjølv Egelands hus stenges fra og med i dag, 10. desember, til midten av april på grunn av oppussingsarbeid.

Julenisse med datamaskin

Vedlikehold av IT-systemer før jul

IT-avdelingen skal utføre en del oppgraderinger og vedlikehold på servere og systemer 16-22 desember.

Ingrid Jepsen og Lene Toxvig

Vitenskapsteori for jordmorstudenter

Vitenskapsteori er viktig også for jordmorstudenter. En to dagers workshop fikk fram sentrale problemstillinger i faget.

Mohsen Assadi, professor i energi og petroleumsteknologi.

Framtidens yrker: Energi-ingeniør

– Dere skal redde verden, så enkelt er det. Ingeniørkompetansen skal brukes til å gi alle bærekraftig energi. Det er ikke lett, men hvis ikke fremtidens ingeniører får det til, da får ingen andre det til heller, sier Mohsen Assadi, professor i energi- og petroleumsteknologi.

Helle Sjøvaag, professor journalistikk

Framtidens yrker: Datajournalist

– Vil du ha tilgang til informasjon i framtida, må du kunne språket det er lagret i. Det betyr at journalister har en stor fordel hvis de kan litt programmering og koding, sier Helle Sjøvaag, professor i journalistikk.

Foto av Marie-Elise Herredsvela

Fikk drømmejobb i Operakoret

3. desember starter sangstudent Marie-Elise Herredsvela et halvårig vikariat i Operakoret, som hun vant etter skarp internasjonal konkurranse. – Et usedvanlig talent, ifølge UiS-professor og operastjerne Elizabeth Norberg-Schulz.

Bilete av Iselin Nybø og Klaus Mohn

Fem millionar kroner ekstra til UiS

Kunnskapsdepartementet har løyvd fem millionar kroner til å styrkje UiS si satsing på helseutdanningar. Departementet tek sikte på at denne tilleggsløyvinga blir ei fast årleg tildeling til UiS.

Professor Ragnar Tveterås med hav i bakgrunnen

Debatt om forskernes samarbeid

Finansiering av sjømatforskning har skapt debatt om selve forskerrollen. Er forskerne kjøpt og betalt hvis studien er finansiert av næringslivet? Eller er det verdifullt at de jobber tett på samfunnet, for at kunnskapen skal bli brukt?

Bilde av en som leser til eksamen.

Eksamenstid

Mandag 18. november startet den ordinære eksamensperioden ved UiS for høstsemesteret 2019. I den forbindelse har vi samlet noen tips og triks vi tror kan være nyttige for deg som student.

Bilde av smilende prisvinnere med diplom

UiS får pris for internasjonalisering

Universitetet i Stavanger får heder av Diku for sitt europeiske utdanningssamarbeid. Etableringen av det nye utdanningskonseptet ECIU University er blant årsakene til prisen.

Student med VR-briller

Framtidens yrker

Verden er alltid i endring. Hvilke yrker blir det behov for i framtiden? Det er vanskelig å spå, og vi har ingen krystallkuler, men noen ting vet vi.

Fra venstre, Jurymedlem Thomas N. Middelthon fra Sandnes sparebank, vinnerlaget med Elisabeth Kristiansen, Kristin Vold, Sofie Mathilde Birkedal og Kristine Eike Sivertsen og helt til høyre professor Aslaug Mikkelsen.

Vinnere av Sandnes Sparebank Case Competition for siviløkonomstudenter på Handelshøgskolen ved UiS

God kvalitet på årets studenkonsulentrapporter i Sandnes Sparebank Case Competition for siviløkonomstudenter som følger kurset «Economics of Motivation» på Handelshøgskolen ved UiS.

bilde av studenter

Studentbekreftelse via Studentweb

Det er nå mulig å bestille bekreftelse på at man er aktiv student ved Universitetet i Stavanger digitalt via Studentweb.

Redningsteknisk dag ved UiS

Øver på redningsteknikk i Sørmarka

Redningsteknisk dag blei arrangert 8. november for paramedisinstudentar ved UiS, i samarbeid med redningsmenn frå Stiftelsen Norsk Luftambulanse.

bilde av mat

Vil du teste kantinen til SR-bank?

SpareBank1 SR-Bank skal om få uker flytte inn i nytt hovedkontor i Bjergsted (Finansparken), og trenger studenter som stiller opp på dugnad for å stressteste kjøkkenet deres.

to studenter smiler

Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet søker studentassistenter for våren 2020

Det er ledige stillinger som studentassistenter i følgende emner våren 2020: MAT200, STA100 og BØK 104.

Sunniva L. Bjørnstad ble årets HHUiS-alumn for 2019

31 år, HitecVision-partner og nybakt alumniprisvinner

Under årets alumnikonferanse for Handelshøgskolen ved UiS ble Sunniva L. Bjørnstad utropt som vinner av Alumniprisen 2019. Dette er en utmerkelse for en tidligere student ved HHUiS som har utmerket seg i samfunns- eller næringsliv.