illustrasjonsfoto fra en lab

Priser for fremragende undervisning og støtte til studentaktive forskningsprosjekter innen naturvitenskap og medisin 2021

Bygg med store glassflater, blå himmel og grønn plen

Begrenset gjenåpning av biblioteket

Biblioteket Ullandhaug gjenåpner gradvis for studenter og ansatte ved UiS onsdag 27. mai. Du kan låne og levere bøker, samt benytte et begrenset antall leseplasser. Veiledning vil foregå digitalt.

Semesterstart ved UiS

Semesterstartuken, som starter mandag 10. august, ønsker over 4000 nye studenter velkommen til UiS.

Student på flyplass.

UiS avlyser studentutveksling til høsten

Det blir ingen ordinær studentutveksling i høstsemesteret ved Universitetet i Stavanger.

Komiker Rune Bjerga.

Se stand-up show med Rune Bjerga

Velferdsutvalget ved UiS inviterer studenter og ansatte til stand-up show med komiker Rune Bjerga.

Auditorium

6,2 mill. til nye undervisningsformer

Universitetet i Stavanger får 6,2 millioner av regjeringen til oppgradering av undervisningslokaler.

Kvinnelig student, illustrasjonsfoto.

Nyutdannet? Hva nå?

Snart fullført bachelorgrad eller mastergrad? Er du bekymret for dine muligheter på jobbmarkedet? Her får du en oversikt over tilgjengelige årsstudium, deltidsstudier og ledige stillinger ved UiS.

En kopp kaffe

Kafé Sentralen har åpnet igjen

Nå kan du besøke Kafé Sentralen i Arne Rettedals hus, som har delvis åpent fra kl. 9-14 mandag til fredag.

Attende Kopi og Grafisk tar imot bestillinger igjen

Kopisenteret i Kjølv Egelands Hus er tilgjengelig for studenter og andre kunder digitalt.

Tre studenter leser til eksamen.

Godt med sceneskifte

Fra i dag, onsdag 13. mai, har flere studenter og ansatte tilgang til UiS sine bygninger og campus. På morgenkvisten er det litt mer liv på campus enn det har vært de siste ukene, men bare litt.

Professor Mari Rege

Professor Mari Rege i regjeringens korona-konsekvensutvalg

Økonomiprofessoren fra UiS er en av 16 utvalgte medlemmer i ekspertutvalget «Norge mot 2025» som skal vurdere grunnlaget for verdiskaping, produksjon, sysselsetting og velferd etter pandemien.

Illustrasjon: retur av bøker til biblioteket

Retur av bøker til biblioteket

Det er igjen mulig å returnere bøker til biblioteket. Bøker kan leveres ved inngangen til biblioteket i tidsrommet man-fre 10-13.

Studenter på campus

Slik gjenåpner UiS

Fra onsdag 13. mai får flere studenter og ansatte tilgang til UiS sine bygninger og campus.

Elever i klasserom

Å lage podkast er god læring for elevene

Elevene er ofte passive mottakere av kunnskap. Med podkast kan de selv lage innhold til undervisningen, mener forsker ved Universitetet i Stavanger.

Student jobber på pc.

Spørsmål og svar om hjemmeeksamen våren 2020

Er det første gang du skal ha digital hjemmeeksamen, og er usikker på hvordan det foregår? I teksten under finner du blant annet svar på hvordan du forbereder deg, hva du gjør om du får tekniske problemer, hvordan du kildehenviser og hvordan du scanner med mobil. Du får også vite hva du gjør om du blir syk eller trenger ekstra tid på eksamen.

Studenter i forelesningssal med 3 D-skjermer

Bli med og kartlegg UiS sin digitale undervisning

Hva har fungert og hva har ikke fungert i omleggingen til digital undervisning og eksamen ved UiS? Det håper vi du som student ved UiS kan hjelpe oss å kartlegge.

Digital sommarskule - gratis!

Dette er det du har venta på! Er det ein ting denne våren har vist oss, så er det at didaktisk digital kompetanse er avgjerande for deg som skal ut i skule og barnehage. Du fekk kanskje ein avkorta praksis i vår? Bli med på sommarskule i DDV 8.-12. juni og lær noko av det du gjekk glipp av!

Innovasjonspris for masterstudenter

For å fremme økt innovasjon i regionen har Rogaland fylkeskommune etablert en pris for masterstudenter i Rogaland.

Studenter sittende på gresset på campus Ullandhaug.

Flere får tilgang til UiS i neste uke

Flere studenter og ansatte vil i løpet av neste uke få tilgang til UiS sine campuser.

Digital skranke på biblioteket

Biblioteket er nå tilgjengelig i digital skranke hele uken

Savner du biblioteket? Vi er nå tilgjengelig live på Zoom! Digitalt bibliotek er åpent mandag til fredag klokken 12-14.