studenter som gjør high five

Utfordringsbasert valgfag for masterstudenter

Høsten 2020 tilbyr vi masterstudenter innen ingeniørfag, økonomi og administrasjon, helse, samfunnskunnskap, IT og data, kunst, biologi, miljø, byplanlegging valgfaget MØA 415 Knowledge-based Entrepreneurship (10 studiepoeng).

Studenter i kø

Slik bidrar du til smittefri campus

Student ved UiS? Les her hva du kan gjøre for å hindre smittespredning.

Semesterstart på campus Ullandhaug

Velkommen til offisiell semesteråpning 2020

Rekordmange nye studenter skal ta fatt på studenttilværelsen ved Universitetet i Stavanger i august. Vi gleder oss stort til å ønske alle velkommen med en offisiell seremoni, som i år blir digital. Seremonien markerer også innledningen på Fadderfestivalen 10.-16. august.

Fadderstyret 2020

Slik blir årets Fadderfestival

Fadderfestivalen, som starter mandag 10. august, ønsker nær 5000 nye studenter velkommen til UiS. Hvordan arrangeres Fadderfestivalen i år? Faddersjef Una Ruzic svarer.

Dame og mann sitter ved et bord i Studieverkstedet

Vil du jobbe som mentor i Studieverkstedet?

Er du student ved UiS? Behersker du den akademiske sjangeren? Liker du å hjelpe andre? Har du lyst på en spennende og lærerik jobb ved siden av studiene?

Paramedics foran ambulanse.

Rekordmange får tilbud om studieplass ved UiS

5048 søkere har fått tilbud om studieplass ved Universitetet i Stavanger i høst gjennom Samordna opptak. Det er 449 flere enn i fjor, nesten 10 prosent økning. Poenggrensene har steget på flere av de mest populære utdanningene.

Elever i gymsal

Flinke elever blir favorisert av gymlæreren

De flinke elevene får mest støtte av kroppsøvingslæreren. Det viser doktorgradsarbeidet til Aron Gauti Laxdal.

bilde av Arne Rettedals hus

Vannet tilbake på Ullandhaug

Vannbruddet på Ullandhaug er reparert, og vannet er dermed tilbake i alle UiS-bygg. Vær obs på at det første vannet som kommer ut av kranen, kan være misfarget. La derfor vannet renne til det blir klart.

Legestudent

Medisinutdanning ved UiS vil være en milepæl for hele Helse-Norge

Medisinutdanning i samarbeid mellom UiS, SUS og primærhelsetjenesten vil utnytte eksisterende ressurser og kompetanse, skape regional utvikling og tilføre Helse-Norge en nyskapende og framtidsrettet utdanning. Det skriver en overlege og professor, forskningssjefen ved SUS, to fastleger og to dekaner i en kommentar i Stavanger Aftenblad.

Studenter på medisinrom (foto: Jon Anders Rennan).

Studenter i praksis tok over hjemmetjenesten

En viktig arbeidsoppgave for sykepleiere i hjemmetjeneste er å lede det faglige arbeidet på arbeidsplassen. I to dager har flinke tredje års studenter hatt ansvaret for en sone i hjemmetjenesten i Sandnes kommune.

Mediestudenter med et reelt innblikk i gründer-livet

I løpet av vårsemesteret har mediestudenter klekket ut ideer til gode designløsninger som kan engasjere unge mennesker i lokale mediers nyhetsinnhold.

Person som skriver på PC-tastatur

Publiseringsstipend tildelt masterstudenter ved SV-fakultetet i 2020

Universitetet har som målsetning at studenter i større grad skal involveres i forsking og utvikling. Som et tiltak har SV-fakultetet satt av midler til tre stipender for masterstudenter som ønsker å publisere en vitenskapelig artikkel basert på masteravhandlingen.

3,5 mill. i EU-midler til digitalt kurs for nye studenter

I samarbeid med litauiske Kaunas University of Technology og Island Universitet skal Universitetsbiblioteket og Skolelaboratoriet ved UiS lage et videobasert digitalt kurs som skal lette overgangen til studentlivet.

Studentambassadører på campus Ullandhaug.

Vil du bli UiS-studentambassadør?

UiS søker etter studenter som har lyst og anledning til å være med å rekruttere nye studenter. Alle som studerer ved UiS kan søke. Arbeidet er lønnet!

Bilde av Elin Ødegård som holder et eksemplar av den nye boka.

– Barnehagens hverdagsliv som utgangspunkt for personalets kompetansebygging

Boka «Fra intensjon til handling i barnehagen» belyser dilemmaer som oppstår og hvordan de kan bidra til personalets kompetansebygging i barnehagen. – Det som skjer i barnehagen kan være omdreiningspunktet, sier Elin Ødegård, en av bokas forfattere.

Campus Ullandhaug

Gi innspill til ny UiS-strategi

Første utkast til ny strategi for Universitetet i Stavanger fram mot 2030 er nå klar. Eksterne og interne interessenter inviteres til å gi innspill til utkastet innen 15. september.

Bli med på Science Camp - forskerskole for ungdom

Kjenner du nysgjerrig ungdom mellom 12-17 år som har lyst til å lære mer om kjemi, biologi og fysikk gjennom lærerike og spinnville eksperimenter?

Kenneth Løland (fra venstre), Isabella Rosetti og Juan Rubio vant Repsols priser. Den fjerde vinneren, Zongqiang Luo, kan skimtes på skjermen i bakgrunnen.

Prisdryss over petroleumsstudenter

Repsol, Acona og Vår Energi delte ut til sammen 10 priser og 325.000 kroner til bachelor- og masterstudenter ved UiS i dag.

Oxford Research Encyclopedias

Prøvetilgang til Oxford Research Encyclopedias

Biblioteket har prøvetilgang til Oxford Research Encyclopedias fram til 9. august. Bruk ORE for å finne fagfellevurdert informasjon om en rekke temaer.

Studenter utenfor Kjell Arholms hus

UiS er åpen for studenter, ansatte og gjester

UiS er åpent for studenter, ansatte og gjester, så lenge alle overholder gjeldende regler og råd om smittevern.