Simulering av hjerte-og lungeredning på dukke.

SIMeLEARN videre i prestisjeordningen SFU

Fagmiljøet innen simulering og e-læring ved Det helsevitenskapelige fakultet er blant finalistene om å oppnå status som Senter for fremragende utdanning (SFU).

Bilde av Arne Rettedals hus

Åpningstider på UiS i sommerferien

Åpningstider for Universitetsbiblioteket, SiS kafê, Postmottaket og IT Servicedesk i sommerferien.

Alejandro Escalona, Grethe Elise Folden, Espen Dommersnes, Sofie K. Arntzen, Sergey Kim, Hedda Svendsen og Øystein Arild.

Heder og ære til petroleumsstudenter

Masterstudentene ved Institutt for energi- og petroleumsteknologi og Institutt for energiressurser ble hedret under et eget arrangement 18. juni. Repsol Norge delte ut priser til studenter som har utmerket seg.

Portrett av Cathrine J. Sønvisen

Studentene får være med på rektormøtet

Det har stått på handlingsplanen til studentene i en årrekke og vært StOr-leders viktigste kampsak. Den nye rektoren lar studentene få delta på de ukentlige møtene til UiS-ledelsen fra og med august.

Masterkandidatar

Ny kompetanse til helse- og omsorgstenestene

Det var ein stor festdag då Det helsevitskapelege fakultet feira årets avgangskull med masterseremoni i Kjell Arholms hus.

Mingling ved tapasbordet utenfor Tjodhallen

460 masterstudenter ble feiret i Tjodhallen

Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet feiret årets avgangskull på masternivå med storslått feiring i Tjodhallen.

Vedlikehold_printer

Vedlikehold av utskriftssystem

På grunn av vedlikeholdsarbeid vil utskriftssystemet være ute av drift på mandag 24.06 kl. 10.00-17.00. Vi beklager eventuelle ulemper dette måtte medføre.

Søkere til paramedisin løper på tredemølle

Slik foregår opptaksprøven til bachelor i paramedisin

For å være kvalifisert til studiet i paramedisin er det flere fysiske tester som må bestås. Lørdag 25. mai ble den første av fire opptaksprøver ved UiS avholdt på SiS Sportssenter.

Bli med på seremoni for rektorskifte

Onsdag 19. juni inviterer UiS til rektorseremoni for å markere at rektor Marit Boyesen går av og professor Klaus Mohn tiltrer.

Bilde av hagen på Arkeologisk museum

Jubileumstilbud på Arkeologisk museum

I år feirer Arkeologisk museum 10 år som universitetsmuseum. Du som student på UiS er veldig viktig for oss, og fra og med 3. juni og ut måneden gir vi jubileumstilbud til alle UiS-studenter.

Skisse av studentboliger som skal bygges på Gosen

Starter bygging av nye studentboliger

Byggestart av nye studentboliger på Ullandhaug nærmer seg. Dermed stenges parkeringsplassen på Gosen.

Gruppebilde av studenter foran et fargerikt skilt det står

Nor-Bra2020 sommerskole i Macaé, Brasil

For andre år på rad blir det arrangert sommerskole på Macaé campus, en del av det Føderale Universitetet i Rio de Janeiro (UFRJ).

Eira Aas Eide  på benk utanfor Statens hus i Stavanger.

Anbefaler alle praksis

Statsvitskapsstudent Eira Aas Eide (21) valde praksis som valfag eit semester. Det har ho ikkje angra på.

Årets lag består av 50 medlemmer med studenter fra mange ulike felt som økonomi, reiseliv og ingeniørstudier.

Fra 0 til 100 på 3 sekunder

Årets bilmodell fra studentforeningen ION Racing er presentert! Den elektriske bilen har fått navnet BALDR og kan gå fra 0–100 km/t på bare 3 sekunder.

Studentambassadører på utdanningsmesse

Vil du bli UiS-studentambassadør?

UiS søker etter studenter som har lyst og anledning til å være med å rekruttere nye studenter. Alle som studerer ved UiS kan søke. Arbeidet er lønnet!

Fra venstre: Nestleder for Utdanning: Philip Jamissen, Leder av StOr: Joachim Børlie, Nestleder for Læringsmiljø: Mahnoor Raja, Faddersjef: Una Ruzic, Nestleder Event Fadder: Lawrence Dean Mulbah, Universitetsstyret: Cathrine J. Sønvisen og Magne Bartlett.

Nye lederverv 2019/2020

Studentparlamentet har valgt nye representanter til Arbeidsutvalget i StOr, Universitetsstyret og Fadderfestivalen for 2019/2020.

Frå høgre: Stian Skjerping (Screen Story), Eirik Gjesdal (NRK) og Tommy Jørpeland (Screen Story).

Gullrute til tidlegare UiS-studentar

«Overleverne» (NRK) ble i helgen ble kåret til beste dokumentarserie. Tidlegare UiS-studentar har regi og foto på serien.

bilde av valglogoen

Bli valgmedarbeider!

Finnøy, Rennesøy og Stavanger skal slå seg sammen til en kommune fra 01.01.2020. Vil du være valgmedarbeider for det første valget i den nye kommunen? De søker nå valgmedarbeidere som får ansvar for å veilede velgere og ta imot stemmer.

Besøk fra An-Najah National University, Nablus 2019.

Fruktbart samarbeid med Nablus

I januar dro representanter fra UiS på besøk til An-Najah National University i Nabulus, i forrige uke ble besøket gjengjeldt. Målet med besøkene er å styrke samarbeidet innen lærerutdanninger, sykepleie og særlig barnehagelærerutdanning.

Driva19 – virtuell konferanse i dataverkstedet

Virtuell klimakonferanse i dataverkstedet

I anledning #Driva19 den 28. mai i Stavanger, inviterer Universitetet i Stavanger i samarbeid med Future Energy Hub, Norwegian Energy Solutions og Nysnø klimainvesteringer til virtuell konferanse i dataverkstedet på UiS.