Mennesker som rekker opp hendene.

Ny master i religion, kultur og samfunn

Kunnskap om religion, livssyn og mangfold blir stadig mer etterspurt, både i Norge og i en stadig mer globalisert verden. En master i religion, kultur og samfunn gir derfor mange og varierte jobbmuligheter.

Bilde av Klaus Mohn på campus

Professor Klaus Mohn ny rektor på UiS

Styret ved Universitetet i Stavanger har vedtatt å ansette Klaus Mohn (54) som rektor ved UiS fra 1. august 2019.

Simulering av pasient med hjerneslag i heimesjukepleien

Simulering og læring innan helseutdanningar

Under tverrfagleg simuleringsdag øver sjukepleiestudentar, legestudentar og ambulanselærlingar saman på systematisk observasjon av pasientar, samt kommunikasjon mellom helsepersonell.

Gratis dekkskifte på sykkel

Er du redd for eller lei av å sykle til skolen på vinterføre uten skikkelige dekk? Da har vi en god nyhet til deg!

Kollasje med dei åtte ambassadørane.

Utvekslingsambassadørar

Våren 2019 startar dei første utvekslingsambassadørane frå SV. Undervegs i utanlandsopphaldet skal dei dele erfaringar, og attende på UiS skal dei delta i informasjonsarbeid.

Bilde av julekalenderen i 2017

Julekalender i biblioteket

Universitetsbiblioteket vil også dette året ha julekalender på Ullandhaug gjennom hele desember.

Hotelldirektør ved Ydalir Martin Rødsen Sagen

Alumnportrett: Norges første og eneste campushotelldirektør

Med et drøyt halvårs erfaring som hotelldirektør ved Ydalir har Martin Rødsen Sagen en kompetanse som er unik i Norge: han er Norges første og eneste campushotelldirektør.

UiS-tilsette saman med kollegaer frå Cuba.

Cubansk utvekslingssamarbeid

Eit nytt prosjekt skal bidra til betre kvalitet og meir internasjonalisering på utdanninga i sosialt arbeid. Det skal skje blant anna gjennom utveksling av studentar og tilsette mellom Stavanger og Havanna.

Ungdomsskoleelev leser for førsteklassing

Høytlesing kan gi ungdomsskoleelever mestringsfølelse

Selv de som synes det er vanskelig å lese, følte mestring da de ble satt til å lese for førsteklassinger.

Iselin Nybø

Gav statsråden råd om praksis i utdanninga

Forskings- og høgare utdanningsminister Iselin Nybø vil knyte studentar og arbeidsliv tettare saman. Difor er ho spesielt interessert i den nye praksisordninga i statsvitskap og sosiologi ved UiS.

Kadafi Zaman i Pakistan

Kadafi Zaman: Herlig tid med godt studentmiljø

Kadafi Zaman, ukens UiS-alumn, har som TV2-journalist hele verden som sin arbeidsplass. På campus Ullandhaug likte Zaman seg godt på studentpuben og han trekker fram praksisperiodene til journaliststudiet som spesielt nyttige for videre arbeidsliv.

Info fra IT

Vedlikehold av utskriftssystem på onsdag 28.11

Utskriftssystemet på UiS er ikke tilgjengelig på onsdag den. 28.11 fra kl.16.00.

Chris Potter

Chris Potter med Bjergsted jazzensemble

Gå ikke glipp av denne enestående muligheten til å oppleve en av verdens beste jazzmusikere, Chris Potter, sammen med universitetets eget Bjergsted Jazzensemble.

Logo: Studiebarmometeret

Tusen takk for innsatsen alle sammen!

Studiebarometerundersøkelsen ble avsluttet 15. november.

Undervisning på tvers

Profesjonsutøvarar arbeider sjeldan aleine. Dei fleste som har ei helse- og sosialfagleg utdanning vil i arbeidslivet samarbeide med andre på tvers av profesjonar. Nyleg samla studentar på sjukepleie og sosionomutdanninga seg difor til felles undervisning om tverrprofesjonelt samarbeid.

Mariane Brustugun og Maria Halvorsen

Utvekslingsambassadørene sier: Dra ut!

Utvekslingsambassadørene er her, og de vil at du skal reise ut og oppleve verden. Tirsdag 6. november presenterte ambassadørene for studenter ved Institutt for data- og elektroteknologi.

Nye doktorer 2018

Stor stemning på UiS’ 14-årsdag

Hovedtaler Tora Aasland oppfordret jubilanten til å være nysgjerrig og modig og siterte Alexander Kielland «Store nye tanker som bringer verden fremover, starter alltid med det umulige».

NORINT-gruppa med Ann Elisabeth Laksfoss Cardozo (f.v.), Wenche Thomassen, Greta Brodahl, Unni Puntervold Pereira og Gunvald Dversnes.

Læringsmiljøprisen til NORINT

NORINT er tildelt Læringsmiljøprisen for 2018 ved UiS. Gruppa har over lang tid gitt internasjonale studentar kompetanse i norsk språk og kultur.

Arild Lohne og konserndirektør Thor-Christian Haugland i SR-bank

Innovasjonspris til IOR-forskerne Arild Lohne og Oddbjørn Nødland

SR-banks Innovasjonspris for 2017 tildeles seniorforsker Arild Lohne, NORCE og ph.d.-student Oddbjørn Nødland, UiS.

Professor Eva Johansson (t.h.) og konserndirektør Grethe Høiland i Lyse

Lyses forskningspris til Eva Johansson

Professor Eva Johansson er tildelt Lyses forskningspris for 2017 for sin forskning på våre yngste samfunnsborgere og deres liv i barnehagen.