Plakat: there is no Planet B

Framtidens yrker: Bærekraftsleder

– En bærekraftsleder pusher bedriften til å innfri bærekraftmålene. Du må kunne noe om energipolitikk, du må vite hva som bidrar til klimaendringene og kjenne til dilemmaene vi står overfor – og du må være løsningsorientert, sier professor i statsvitenskap Oluf Langhelle ved Universitetet i Stavanger.

Framtidens yrker: samspillsøkonom

Framtidens yrker: Samspillsøkonom

– I tillegg til å forstå grunnleggende økonomiske sammenhenger, må samspillsøkonomer forstå folk og atferd, og ha analytisk verktøy til å kunne behandle store mengder data, sier Ola Kvaløy, dekan ved Handelshøgskolen ved UiS.

Bli med i lesegruppe!

Er du sykepleiestudent og trenger et lite avbrekk fra pensumlesing? Da kan lesegruppen være noe for deg!

Storby

Framtidens yrker: Urban Risk Manager

– I 2050 kan vi ha en situasjon der 80-90 prosent av verdens befolkning lever i byer. Mange av dem bor i veldig utsatte byer, og det er mange ting å gripe fatt i for å få et tryggere byliv i fremtiden, sier Odd Einar Olsen, professor i samfunnssikkerhet ved UiS.

Foto av kvinne i bauen på en båt i en fjord

Framtidens yrker: Opplevelsesdesigner

– Vi må utvikle et reiseliv som oppfyller bærekraftmålene. Til det trenger vi flinke folk som kan utvikle bærekraftige opplevelser, mener Åsa Grahn, førsteamanuensis ved Norsk hotellhøgskole ved UiS.

Thor Ole Gulsrud, avdelingsleder for kvalitet og helseteknologi, ved helsefaglig fakultet UiS.

Framtidens yrker: Helseteknolog

– Utdanner du deg innen helse og er i tillegg litt teknologi-interessert, så går du inn i en kjempespennende sektor. Det å kunne bruke teknologi i kobling med helse blir bare viktigere og viktigere, sier Thor Ole Gulsrud, avdelingsleder for kvalitet og helseteknologi, ved Det helsevitenskapelige fakultet UiS.

InGenious, presentation of results

Earn 10 study points while working on a case from a company in the region

Sign up for Strategies for Innovation Management and work on a real-life challenge from a company in the region

Bli med i lesegruppe eller selvutviklingsgruppe

I januar starter to nye tilbud i prosjektet "Helse, utvikling og samhold" for sykepleiestudenter.

Utveksling høsten 2020?

Frist for å søke er 1. februar.

Rektor Klaus Mohn ved bord

Musikalsk julehelsing frå UiS

Årets julegåve frå Universitetet i Stavanger er ei julehelsing frå rektor i samspel med våre framifrå studentar og tilsette på Fakultet for utøvande kunstfag. Årets julekonsert i St. Petri kyrkje må nytast med god lyd.

Foto av Hanne Norman Berentzen og Aage Richard Meyer

Aage Richard Meyer er mottaker av Steenslandstipendet 2019

Dirigentstudent, Aage Richard Meyer, mottok Steenslandstipendet på kr. 50.000,- i forbindelse med Universitetets julekonsert lørdag 14. desember.

Hender holdes mot hverandre. Det er fargepulver på hendene, mange ulike farger, og dette skjer under en Holi festival i India

Nå kan du studere religion, kultur og samfunn ved UiS

Frå hausten 2020 tilbyr UiS ein ny bachelorgrad i religion, kultur og samfunn.

Anders Tranberg, professor i teoretisk fysikk

Framtidens yrker: Romfartsingeniør

– Etter hvert som menneskeheten beveger seg mer bortenfor vår egen klode, kommer vi til å trenge en ny yrkesvei: «Romfartsingeniør», sier Anders Tranberg, professor i teoretisk fysikk.

Paolo Haaland Scarbocci, universitetslektor digitale medier UiS

Framtidens yrker: Spillpedagog

– For å bli en god spillpedagog må du være genuint interessert i spill, og ha tro på at spill har en verdi i seg selv, sier universitetslektor Paolo Haaland Scarbocci.

Student presenterer foran lerret.

Studentar fann nye løysingar for næringslivet

I haust har tverrfaglege studentteam jobba saman med lokalt næringsliv for å finne løysingar på verkelege behov. No er resultata klare.

Elev som skriver

Slik kan vgs-elever skrive bedre tekster

Elever bør få bruke sin personlige stemme mer når de skriver, mener forsker som spesielt har sett på engelskfaget. Men tipsene kan også brukes i andre fag.

Oversikts bilde Stavanger og campus Ullandhaug.

Billige Stavanger!

Velger du Stavanger som studentby kan du lett spare en tusenlapp eller to i måneden på bo- og kollektivutgifter, sammenlignet med de tre andre storbyene i Norge.

bilde fra campus Ullandhaug

Semesterregistrering, betaling og eksamensplan for vårsemesteret 2020

Illustasjonsbilde med skilt med teksten closed.

Stengt lesesal i Kjølv Egelands hus

Lesesalen i første etasje i Kjølv Egelands hus stenges fra og med i dag, 10. desember, til midten av april på grunn av oppussingsarbeid.

Ingrid Jepsen og Lene Toxvig

Vitenskapsteori for jordmorstudenter

Vitenskapsteori er viktig også for jordmorstudenter. En to dagers workshop fikk fram sentrale problemstillinger i faget.