Rektor Klaus Mohn i samtale med studentleder Joachim Børlie

Kaffeprat med rektor Klaus og studentleder Joachim

Hvordan påvirker korona-situasjonen studentene på UiS? Hvordan har studentene det nå? Rektor Klaus Mohn og studentleder Joachim Børlie slår av en prat.

Hånd holder telefon illustrasjon på åpen tilgang.

Åpen tilgang til e-ressurser

Flere utgivere og forlag åpner for gratis tilgang til sine e-ressurser i en begrenset periode! (Oppdateres fortløpende)

Zoom - hvit logo på blå bakgrunn

UiS tar i bruk Zoom til undervisning

Universitetet i Stavanger har vedtatt å innføre Zoom som verktøy for digital undervisning.

Dame foran Macbook laptop

Webinarserie for 2-årige masterprogram

Vurderer du å ta en mastergrad i teknologi eller realfag? Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet inviterer til webinarserie for flere av våre 2-årige masterprogram 1. og 2. april.

Illustrasjon korona-virus

Spørsmål og svar om koronaviruset for studenter

Hvordan påvirker stengning av universitetet på grunn av koronaviruset ditt forhold til UiS som student? UiS jobber med avklaringer på flere aktuelle spørsmål og vil oppdatere her.

Gratis tilgang til JoVE videobibliotek

Gratis tilgang til JoVE Science Educational Video Library

I disse koronatider gir JoVE studenter og ansatte ved UiS gratis tilgang til deres vitenskaplige videobibliotek.

Kjølv Egelands hus

Informasjon til studenter ved Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet

Under følger informasjon om konsekvensene av koronautbruddet rettet mot studenter ved Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet.

Ensom student i soloppgang

Samtaletilbud for studenter

Trenger du noen å snakke med eller har du praktiske spørsmål rundt studiene? Vi oppretter et lavterskel samtaletilbud for studenter ved UiS.

Bibliotekarene er tilgjengelig digitalt

Digitale læringsressurser fra biblioteket

Du finner gode ressurser på nett om EndNote, Zotero, NVivo, LaTex og Tableau. Biblioteket er også tilgjengelig til å hjelpe digitalt!

Campus Arne Rettedals hus

Høring om campusutviklingsplanen

Et første utkast til en campusutviklingsplan for Universitetet i Stavanger er klar. Statsbygg og UiS ber om tilbakemeldinger på forslag til strategi for utvikling av bygninger og infrastruktur innen 27. april.

Globus med fly over

Informasjon til studenter som er på utveksling

Universitet i Stavanger vil sterkt anbefale at du nå vurderer retur tilbake til Norge dersom du finner det som mest hensiktsmessig i denne situasjonen.

Illustrasjon: Ole Andre Hauge

Informasjon til studenter i praksis i helseutdanninger

Her finner du retningslinjer om koronaviruset for deg som er student ved Det helsevitenskapelige fakultet og har kontakt med pasienter.

Biblioteket hjelper deg digitalt!

Vi er tilgjengelig digitalt. Ta kontakt på e-post så hjelper vi deg!

Arrangement ved Universitetsbiblioteket er avlyst inntil videre

Som et tiltak for å hindre smitte av korona-viruset har vi valgt å avlyse alle arrangementer ved Universitetsbiblioteket inntil videre.

vår energi logo

Vår Energi studentpriser

Studenter på energi- og petroleumsfag kan nå kjempe om studentpriser delt ut av Vår Energi. Prisene deles ut til bachelor- og masterstudenter som utmerker seg akademisk.

Søk og finn faglitteratur om helse illustrasjon

Finn siste forskning om koronaviruset

Det står mye om koronaviruset i media. Medisinsk bibliotek viser deg en rekke nyttige ressurser slik at du selv kan finne siste forskning og faglitteratur om viruset.

Forener samfunnsfag, teknologi og økonomi

Mastergraden i Energy, Environment and Society ved UiS kombinerer ulike disipliner. Rouven Uzelmaier skal forske på hvordan Stavanger havn kan redusere innkjøp av elektrisitet.

Plakat: there is no Planet B

Framtidens yrker: Bærekraftsleder

– En bærekraftsleder pusher bedriften til å innfri bærekraftmålene. Du må kunne noe om energipolitikk, du må vite hva som bidrar til klimaendringene og kjenne til dilemmaene vi står overfor – og du må være løsningsorientert, sier professor i statsvitenskap Oluf Langhelle ved Universitetet i Stavanger.

Den internasjonale kvinnedagen på Sølvberget med Guro Sibeko og Marta Tveit.

8. mars-arrangementer

Den internasjonale kvinnedagen feires hvert år den 8. mars. Her er arrangementer som markerer dagen i Stavanger-regionen:

bilde ut et flyvindu

Til deg som planlegger studiereise i utlandet

Alle studenter plikter å gjennomføre UiS sin registrering og sjekkliste for studiereise i utlandet før avreise.