To hender som held kvar sin mobiltelefon. Foto: Pixabay

Skal utvikle app for unge arbeidslause

Nær ein av ti unge vaksne er korkje i utdanning, arbeid eller jobbtrening. Eit nytt forskingsprosjekt ved UiS skal utvikle ein app for å motivere fleire ut i arbeid eller utdanning.

Tilbygg Hulda Garborgs hus

Tilbygg til Hulda Garborgs hus innvigd

Onsdag 13. februar vart tilbygget til Hulda Garborgs hus innvigd. Bygget vil gi etterlengta meir plass til Fakultet for utdanningsvitskap og humaniora.

Typiske frukter som spises under feiringen av yalda

– Skoler bør bruke religiøse høytider i undervisningen

– Markering av ulike religiøse og kulturelle høytider kan bidra til å gjøre elevene til gode samfunnsborgere, mener religionsforsker Marianne Bøe. Men hun presiserer at det er viktig å skille mellom markering og feiring.

Mari Løvås og Caroline Ruud avbildet på laben

Teknologiaften for jenter!

7. februar kommer 170 jenter til Atlantic Hall i Stavanger for å la seg inspirere av rollemodeller innenfor teknologiske fag. Det er UiS, NHO og NITO som sammen inviterer til Teknologiaften.

Fire studentar stående i ei trapp.

Studentar med "attitude"

NHS-studentane Linn Nordby, Nora Alnes Teigen, Robinson Rivera, Kine Ruud-Nesheim og Anna Måsvær er einaste norske i prestisjefylt europeisk studentkonkurranse.

Norges Bank logo

Norges Bank Case-NM 2019

Studenter i Økonomi og/eller Finans kan melde seg på og delta i Norges Bank Case NM 2019.

grøn dyst logo

Studentkonkurranse: Green Challenge

Er du bachelor- eller masterstudent ved Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet og interessert i miljøvennlig teknologi?

Christina Rødne, offshore

UiS-alumn: Miljørådgiver i oljeindustrien

– Jeg ønsker å være med på å gjøre bransjen mer miljøvennlig, sier tidligere UiS-student Christina Rødne. Hun er utdannet sivilingeniør innen kjemi og miljø og miljøteknologi og jobber som miljørådgiver i oljeindustrien.

Foto av student Josef Zachariassen.

Studieprosjekt endte med debutalbum

Klaverstudent Josef Zachariassen (23) benyttet egendefinert prosjekt i bachelorstudiet til å komponere. Resultatet ble 24 stykker og debutplaten 24 Preludes.

Fasiha Hassan.

Studentenes fredsprisvinner til UiS

25. januar kommer vinneren av årets Student Peace Prize, Fasiha Hassan, til UiS for å holde en åpen forelesning.

400.000 til arbeid for bedre psykisk helse hos studenter

UiS og Studentsamskipnaden i Stavanger får til sammen nesten 400.000 kroner til bedre psykisk helse hos studenter.

Foto: Space Camp Turkey

Lyst på sommerjobb på NASA Space Camp i Tyrkia?

Lyst til å kombinere interessen for naturfag og teknologi med internasjonal arbeidserfaring og romfart?

Martine Førde og Marianne Pedersen offshore

Sivilingeniør Marianne Pedersen: Fikk midt i blinken-jobb i Equinor

– Jeg jobber med anskaffelser og logistikk i Supply Chain Management i Equinor. Med bachelor i petroleumsteknologi og master i industriell økonomi er denne jobben midt i blinken, og jeg får bruk for hele studiet i min arbeidshverdag, sier Marianne Pedersen.

Prisvinnar Heidi Torkildson Ryste saman med rektor Marit Boyesen og rettleiar Odd Einar Olsen.

Sosiale medium har endra krisehandtering

Heidi Torkildson Ryste har studert korleis sosiale medium blir brukt av kommunar som opplever ei krise. Studien viser at mykje har endra seg på kort tid.

UiS-alumn Jørn Solvang.

UiS-alumn og siviløkonom: Ha det gøy!

– Gode karakterer, nettverk og studierelevant arbeidserfaring er viktig for deg som vil ha en jobb der du virkelig får noe igjen for alt strevet. Men det blir vanskelig å oppnå hvis du ikke har det gøy!, sier siviløkonom Jørn Solvang.

Maren Skjelde, daglig leder Gladmat

Alumnportrett: Leder Nordens største matfestival

Maren Skjelde er daglig leder i Gladmat, matfestivalen i Stavanger sentrum som hver sommer blir besøkt av 250.000 mennesker.

Bilde av to tidsskrifter

UiS kan miste tilgangen til vitenskapelige artikler

UiS kan miste tilgangen til tidsskrifter fra flere store akademiske forlag. Det gjelder først og fremst Elsevier, men også titler fra Wiley, Springer Nature og Taylor & Francis kan rammes. Dette vil skje ved et eventuelt brudd i de pågående forhandlingene om nasjonale lisenser.

Mennesker som rekker opp hendene.

Ny master i religion, kultur og samfunn

Kunnskap om religion, livssyn og mangfold blir stadig mer etterspurt, både i Norge og i en stadig mer globalisert verden. En master i religion, kultur og samfunn gir derfor mange og varierte jobbmuligheter.

Bilde av Klaus Mohn på campus

Professor Klaus Mohn ny rektor på UiS

Styret ved Universitetet i Stavanger har vedtatt å ansette Klaus Mohn (54) som rektor ved UiS fra 1. august 2019.

Simulering av pasient med hjerneslag i heimesjukepleien

Simulering og læring innan helseutdanningar

Under tverrfagleg simuleringsdag øver sjukepleiestudentar, legestudentar og ambulanselærlingar saman på systematisk observasjon av pasientar, samt kommunikasjon mellom helsepersonell.