en_GB
Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Kapittel 20: Vinylens verden, Vinyltrykk som kulturhistoriske avtrykk

Kapittel 20 i samarbeid med Norsk lydinstitutt, UiS og T-Time Vinyl Plant inviterer til en samtale om vinyltrykk som kulturhistoriske avtrykk lørdag 19. september.

Professor Per Dahl leder en samtale om Vinylens verden, Vinyltrykk som kulturhistoriske avtrykk lørdag 19. september kl. 18.00 på T-Time Vinyl Plant, Tou Scene.

Arrangør: Kapittel 20, Norsk lydinstitutt, UiS, T-Time Vinyl Plant

Bill.

Kapittel 20 in collaboration with The Norwegian Institute of Recorded Sound, University of Stavanger and T-Time Vinyl Plant present a conversation about the vinyl record as a cultural historial imprint. Saturday 19 September at 6.00 p.m. at T-Time Vinyl Plant, Tou Scene. Tickets.

Foto: Agnete in't Veld Bendiksen

https://www.sølvberget.no/Kapittel/Program-og-billetter/Loerdag/Dagsprogram-Loerdag

Fra nettsiden:

Musikk er den uttrykksformen som setter dypest avtrykk i hjernen. Og musikalsk notasjon er et avtrykk av en musikalsk idé. Grammofonplaten var opprinnelig et avtrykk av en musikalsk fremføring, men etter at spolebåndopptakeren ble tatt i bruk ble det mulig å redigere opptaket av en fremføring. Redigeringsmulighetene ble utvidet med digitaliseringen på 1980-tallet, men fortsatt er vinyltrykk en egen kunst.

T-Time Vinyl Plant er et nytt vinyltrykkeri som åpnet på Tou i vår. Den anerkjente trommeslageren Børge Fjordheim var en av initiativtakerne, og vi har invitert ham og daglig leder Sigve Håland til en samtale om sine erfaringer med vinyltrykk som avtrykk. Samtalen ledes av Per Dahl, professor ved fakultet for utøvende kunstfag på UiS.

Professor Per Dahl leder en samtale om vinyltrykk som kulturhistoriske avtrykk lørdag 19. september

Foto: Agnete in't Veld Bendiksen