en_GB
Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Skype for Business

Skype for Business er en svært effektiv måte å kommunisere med dine medstudenter på. Med Skype for Business har du direkte-meldinger, anrop, videosamtaler og deling og samarbeid samlet i én pakke.

Nyttige lenker
Hva er Skype for Business
Oppdage Skype for Business
Hurtigstartveiledninger om Skype for Business
Quick Start Guides about Skype for Business (ENG)

Kort om Skype for Business

  • Kommuniser med direktemeldinger med en eller mange.
  • Kommuniser med tale og video enkelt med én eller flere personer samtidig.
  • Del skjermen med andre og presenter eller samarbeid i dokumenter.
  • Tilstede-ikonet viser om personer er tilgjengelige.

Installasjon

Skype for Business installeres samtidig med Office-pakken. Se installasjonsveiledningen for Office pakken. Har du allerede installert Office-pakken finner du lenke til installasjon av Skype for Business i menyen til venstre på samme nettside.

Hodesett og webkamera
For å kunne delta i tale- og videosamtaler anbefales det at du har hodesett med mikrofon og et webkamera. Det anbefales at du skaffer deg et hodesett som er sertifisert for bruk med Skype for Business. Fordelen ved å benytte et sertifisert hodesett er at ingen installasjon eller konfigurering er nødvendig for å ta dette i bruk.

Merk! SIS bokhandel i Kitty Kiellands hus selger sertifisert hodesett med mikrofon.

For å kunne kjøre videosamtaler trenger du et webkamera. Du kan benytte det som evt. er innebygd i en bærbar PC eller Mac, dersom du har dette. Benytter du stasjonær skjerm må du anskaffe et separat webkamera. Slike kamera fås kjøpt der datamaskiner selges.

Viktig ved første gangs oppstart
I feltet «Påloggingsadresse» (Sign In Address) må du logge deg på med din påloggingsadresse som er: [navn]@stud.uis.no, f.eks. per.olsen@stud.uis.no. I feltet «Passord» (Password) oppgir du ditt vanlige UiS-passord.

Merk! Dersom pålogging feiler vil du få opp feltet «Brukernavn» (Username) i tillegg. Oppgi da [dittstudentnr]@uis.no, f.eks. 123456@uis.no i dette feltet. De andre feltene skal være utfylt slik beskrevet ovenfor.

Neste gang du starter opp Skype for Business vil pålogging skje automatisk.