E-posttjeneste til UiS-studenter

Student e-posten din er en viktig kommunikasjonskanal i henhold til dine studier.

For å logge på student e-posten logger du på itslearning. I høyre hjørne ligger en link som heter «Student e-post». Når du klikker på den vil din innboks åpnes i et nytt vindu. Dersom du kun ønsker å benytte din e-post i nettleser, er dette den enkleste måten å logge inn.

Dersom du ønsker å sette opp din student e-post på en mobiltelefon eller annen enhet, må du først hente ut ditt passord. Passordet til e-posten er ikke det samme som passordet til din IT-bruker.

Live@Edu brukernavn og passord finner du slik:
1. Åpne nettleseren/ browseren din (Internet Explorer, Firefox eller lignende)
2. Gå til siden https://live-edu.uis.no og autentiser deg med din IT-bruker
3. Nå kommer en side opp som viser ditt brukernavn og passord til e-posten
4. Noter informasjonen for feltene "E-mail address" (som er brukernavnet ditt)
og "Live Password" (som er passordet ditt) i Live@edu.

MEGET VIKTIG! Endrer du ett av disse passordene endres ikke det andre automatisk. Du må altså vedlikeholde to passord. Du skal fortsatt benytte studentnummer og passordet du fikk utdelt sammen med det for å logge på universitetets nettverk. E-postadressen og Live-passordet skal kun brukes til pålogging på Live@Edu.