en_GB
Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Brukernavn og passord

Informasjon om hvordan du gjenoppretter eller bytter passord.

Nye studenter klikker her for info om aktivering av brukernavn

Generell informasjon
Ta godt vare på det brukernavn og passord. Det er samme brukernavn og passord for å logge på datanettverket Office 365 med e-post og Canvas.

Microsoft Office 365: Alle studenter ved UiS har gratis tilgang til Microsoft Office 365, som inneholder alt du trenger for enkel og effektiv produksjon av dokumenter og kommunikasjon med dine medstudenter - blant annet Word, Excel, PowerPoint). Les mer om Office 365 for studenter hos UiS eller logg direkte inn via Microsoft Office 365 portal og bruk ditt studentnummer@uis.no og passord. 

Canvas: Canvas er vårt LMS system (Learning Management System) som benyttes for kommunikasjon mellom studenter og faglærere - logg inn her: Canvas 

Du skal IKKE oppbevare passordet sammen med informasjon om brukernavn.
Husk: DU vil være ansvarlig for misbruk av skolens datautstyr hvis andre bruker din personlige kode.

Brukerkontoen (inkludert e-post) slettes når du ikke lenger er student ved UiS.

Brukernavn
Brukernavnet er det samme som ditt studentnummer (6 siffer).

Eksempel på brukernavn: Ola Normann, student ved Avdeling for lærerutdanning med studentnummer 123456: Olas brukernavn blir 123456.

Passordet består av minst 8 tegn som er satt sammen av små bokstaver, tegn og tall. Vær nøyaktig når du skriver inn passordet.

Glemt passord?
Dersom du har glemt ditt passord, kan du lage et nytt passord via https://konto.uis.no

Tjenesten sender en engangskode til din mobiltelefon og krever dermed at du har registrert ditt mobilnummer på StudentWeb. Dersom du endrer ditt mobilnummer på StudentWeb, vil det ta inntil en time før denne tjenesten har oppdatert ditt mobilnummer.

Bytte passord?
Du kan endre ditt passord via https://konto.uis.no
UiS innfører krav om endring av passord minimum en gang pr semester. Det vil bli sendt ut e-post til din student e-postadresse når dato for utløp av passord nærmer seg. Dersom du ikke rekker å endre passordet før utløpsdato kan du benytte Glemt passord tjenesten.

Problemer med innlogging på UiS datamaskiner?
Hvis du har problemer med innlogging kan dette ha flere årsaker. Pass på at du har skrevet riktig brukernavn og passord. Vær nøye med å bruke store og små bokstaver som anvist på utskrift fra studentregistreringen. Ta kontakt med IT-Servicedesk hvis du fortsatt har problemer.