en_GB
Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

UiS-dokumentar på NRK2

Lørdag 23. mars viser Kunnskapskanalen på NRK2 en UiS-produsert dokumentar om samarbeidet mellom UiS og Universitetet i Tulear på Madagaskar.

UiS har i flere år samarbeidet med Universitetet i Tulear, Madagaskar, om utdanning av doktorgradsstudenter innen vann- og miljøforskning.

Samarbeidet er støttet og finansiert av Nasjonalt program for utvikling, forsking og utdanning (NUFU) og målet er å bidra til bærekraftig forskningsbasert utdanning i sør. Nå er flere av studentene ferdige med avhandlingen og klare til å disputere.

Prosjektet ledes av professor Torleiv Bilstad ved UiS, som deltar i dokumentarfilmen. Også førsteamanuensis Roald Kommedal, førsteamanuensis Leif Ydstebø og utdanningsdirektør Kristofer Henrichsen fra UiS er med. Dokumentaren er laget av førsteamanuensis Turid Borgen og førsteamanuensis Hallgeir Skretting ved Institutt for medie-, kultur- og samfunnsfag.

I dokumentaren følger filmteamet studenten Yves Mong på vei til disputas. Filmen viser hvordan nord-sør samarbeid kan gjennomføres i akademia.

Dokumentaren "Forskning for framskritt. Norsk-gassisk samarbeid" sendes lørdag 23. mars klokken 16.05 på Kunnskapskanalen på NRK2.

Se også UiS sin YouTube-kanal