Suksess for digital eksamen

I løpet av høsten 2013 har 500 studenter deltatt i et prøveprosjekt med digital eksamen. Prosjektet er gjennomført i samarbeid med Høgskolen i Sør-Trøndelag.

Studentene Magnus Gjertsen (fjernsyns- og multimedieproduksjon) og Ellen Waldeland Skogland (journalistikk) er blant studentene som har testet ut digital eksamen. I midten: Espen Reiss Mathiesen, fagansvarlig i multimediejournalistikk. Foto: Mari Løvås, SmiS

– Man jobber mye mer effektivt. Også har man klipp- og limfunksjonen som gjør det enklere å levere en oversiktlig oppgave, sier Magnus Gjertsen til SmiS.

Han studerer fjernsyns- og multimedieproduksjon og er en av studentene som har deltatt i prosjektet hvor eksamensoppgavene leveres digitalt. Espen Reiss Mathiesen, fagansvarlig i multimediejournalistikk, beskriver prosjektet som hundre prosent vellykket.

Prøveprosjektet har omfattet skoleeksamener med og uten pensumbøker. Det har blitt brukt programvare som gir grafiske muligheter. Prosjektet har også testet ut mulighetene for digital hjemmeeksamen.

Samarbeidsprosjekt
UiS har gjennomført pilotprosjektet i samarbeid med Høgskolen i Sør-Trøndelag. Både her i landet og i resten av Europa foregår det en satsing på digital eksamen.

– Derfor har det vært viktig å være aktive i en fase hvor vi kan være med og påvirke de store programvareleverandørene, sier Kjetil Dalseth ved IT-avdelingen, UiS.

–  Ved å invitere faglærere til å teste ut ulike varianter av systemet vinner vi erfaringer som vi kan spille videre til systemleverandørene, fortsetter han.