Daglige nyheter fra Ullandhaug

– Det er travelt, men gøy, sier Kees Fjellvang. Han er én av rundt 50 mediestudenter ved UiS som denne uka startet opp en tre uker lang praksis i medietrening med daglige morgenmøter og nyhetssendinger.

Kees Fjellvang og Robert Ellefsrød ved skjerm. REDIGERING: Kees Fjellvang får redigeringstips av medstudent Robert Ellefsrød.

Klokken er 08.20. Lærerstab og mediefagstudentene er samlet i en kjeller på Ullandhaug. Det er morgenmøte. Saker skal fordeles. Journalister og kamerafolk skal sendes ut.

Universitetslektor ved Institutt for medie-, kultur- og samfunnsfag, Espen Reiss Mathiesen, leder møtet.

– Pegida-saken i går, hvordan skal den følges opp? Hvilken gjest skal vi ha i studio?

Studentene kommer med innspill.

–  Hva med en gladsak – Stavanger Taxi er 100 år?

–  Og hva med han gutten som kanskje får reise til mars?

Fram til 6. mars dekker studenter ved bachelorstudiene i journalistikk og fjernsyns- og multimedieproduksjon nyhetsbildet i regionen.

Nettredaksjonen overvåker nyhetsbildet gjennom dagen og oppdaterer kontinuerlig. Radio har nyhetsbulletiner hver time på dagen og en litt lengre sending klokken 15. Klokken 17 er det tv-sending.

Alt det studentene lager, publiseres på Nettavisaullandhaug.

Vekk fra bøkene
Kees Fjellvang går andre året på fjernsyns- og multimedieproduksjon. Den første uka er han videojournalist. I går dro han alene ut med kamera og mikrofon og gjorde et intervju på et gitar-workshop.

I dag skal han klippe saken ferdig, før han skal gjøre research på en sak om messehallen på Tjensvoll til 256 millioner som er lite i bruk.

– Dette er topp trening. Vi får litt følelsen av hvordan det er å arbeide. Vi kommer oss vekk fra bøkene og forelesningssalen, sier Fjellvang, som synes det er kjekt å ha et prosjekt ferdig på slutten av dagen.

Neste uke skal han jobbe som fotograf i tospann med en journalist. I den tredje praksisuka skal han avvikle nyhetssendinger i studio. Hans rolle da er script.

Føler presset
Martin Leigland og August Kjølberg Aamot som begge går førsteåret på fjernsyns- og multimedieproduksjon, samarbeider.

–  I går prøvde vi å få tak i noen som kunne uttale seg i Pegida-saken. Det var minst ti stykker som ikke tok telefonen. Da føler du litt press når det begynner å nærme seg deadline, sier Kjølberg Aamot.

Noen ganger ender ikke saker slik de skal. I går gikk de ut på campus for å høre om hva studentene mente om fusjonsplanene mellom UiS og HSH.

– Ingen studenter hadde peiling. Det ble ikke sak, sier Leigland.

I dag skal de granske Universitetet i Stavangers miljøinnsats.

– Hver dag kommer redaksjonen til å lage miljørelaterte saker. Tanken er å lage litt dypgravde nyheter om miljø, og å samle disse til en pakke med tidløse og aktuelle saker, sier ansvarlig redaktør og nettredaktør Espen Reiss Mathiesen til sin egen avis, Nettavisaullandhaug.

Siri Wichne Pedersen er radioredaktør og Hilde Gullhaug Hennes er redaktør for tv – begge del av lærerstaben ved medie- og journalistutdanningen ved UiS.

August Kjølberg Aamot, Hilde Gullhaug Hennes og Martin Leigland.

ETTER MORGENMØTET: August Kjølberg Aamot og Martin Leigland diskuterer med faglærer Hilde Gullhaug Hennes.