LAMENTATE

1B1 - Ensemble Bjergsted 1 - samler stryketalentene i regionen og markerer seg som et levende og sterkt orkester i et nasjonalt/ internasjonalt perspektiv. 1B1 inviterer deg herved til konsert i kveld, mandag 15. april kl. 20.00 i Lille konsertsal, Bjergsted.

LAMENTATE

For første gang vil det 1B1 initierte samarbeidet mellom universitetene i Bergen (Griegakademiet), Kristiansand og Stavanger bli presentert i full bredde for publikum, sammen med solist Lars Anders Tomter (bratsj). 

I løpet av det siste året har 1B1 inngått avtaler med UiS, UiA og UiB (Griegakademiet) ifht talentutvikling og orkesterspill. Ensemblet kan nå derfor reise rundt og spille med medlemmer fra alle de tre miljøene. Dette er et viktig element i arbeidet med å styrke den klassiske satsningen i regionen.

1B1 reise med en produksjon som vi har kalt "Lamentate" pga programmets egenart. Her fremfører vi verkene Lachrymae av Benjamin Britten, med Lars Anders Tomter som solist, Fünf Stücke für Streicher, av Paul Hindemith og den praktfulle kammersymfonien nr. 8 op 110 av Dmitri Sjostakovitsj, arrangert av Øystein Sonstad. Et program med sterk musikk framført av våre flotte unge musikere og deres musikalske veiledere, som gir grunnlag for å tro at et av vårens vakreste eventyr vil utfolde seg på scener i Bergen, Stavanger og Kristiansand de neste dagene.
Konsertene ledes av Jan Bjøranger.

Konsertplan
Bergen - søndag 14. april kl. 15.00 - Gunnar Sævigs sal, Griegakademiet.
Stavanger - mandag 15. april kl. 20.00 - Lille konsertsal, Bjergsted/ UiS.
Kristiansand - tirsdag 16. april kl. 20.00 - Sigurd Køhn salen, UiA.

Billettsalg i døren: kr. 150/75
Den kritikerroste 1B1 CD- en med musikk av Bach & Telemann selges også i døren for kr. 150.

For mer informasjon se www.1B1.no
https://www.facebook.com/Enb1EnsembleBjergsted1

Kontakt
Kunstnerisk leder: Jan Bjøranger - 916 70 793 / jan@1b1.no
Daglig leder: Erling Johansen - 922 56225 / erling@1b1.no

Velkommen skal dere være!
LAMENTATE

Kunsnerisk leder for 1B1 - Jan Bjøranger