Henning Rød Haugland

Universitetslektor (permisjon H-2016)

Henning Rød Haugland underviser i hørelære og rytmikk på Jazzutdanninga. I tillegg underviser han i musikk for dansestudentene, og akkompagnerer danseteknikktimer.

Haugland har mastergrad i utøvende musikk og musikkpedagogikk fra rytmisk musikkonservatorium i København med piano som hovedinstrument.

Etter lengre studieopphold i Brasil og Tanzania har han spesialisert seg i polyrytmikk og spesielt den afrobrasilianske stilarten Maracatu. Hans egne prosjekter spenner fra jazz, folk og afro til samba, rn’b og hip hop. Han har også laget musikk til flere danseforestillinger. Haugland gjør frilansoppdrag på perkusjon, trekkspill og kirkeorgel i tillegg til piano, og har opptrådt på flere festivaler i inn- og utland. Han har bla samarbeida med Helene Bøksle, Marius Neset, Løgnaslaget, Christer Wulff og Birk Storm.

henning.haugland@uis.no

UiS logo