en_GB
Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mark Drews

Fagseksjonsleder for musikkproduksjon og opptaksteknikk
Dosent

Mark Drews er leder for musikkproduksjon- og innspillingsstudier ved Fakultet for utøvende kunstfag. Han er utdannet music engineer fra University of Miami. 

Mark Drews begynte sin profesjonelle karriere i 1983 med innspilling av jazz og klassisk musikk for NRK i Bergen. Fra 1984 - 1995 var han senior lydtekniker og foreleser ved Syracuse University School of Music, og var en aktiv lydtekniker og musiker i Central New York. Han er forfatteren av New Ears: A Guide to Education in Audio and the Recording Sciences og The Audio Career & Education Handbook.

Drews har produsert tusenvis av konserter og andre musikkinnspillinger i USA og Norge for både radio, tv, film og annen kommersiell utgivelse. Han har også planlagt og installert en rekke lydsystemer for musikkinnspilling og lyd for bilder.

Drews har vært senior Fulbright forsker ved Rogaland Musikkonservatorium i Norge, lydforsker på Banff Centre i Canada, internasjonal gjesteforsker ved University of Michigan, School of Music i USA og gjesteforeleser på mange andre institusjoner. Drews er aktivt medlem av Audio Engineering Society (AES), National Academy of Recording Arts and Sciences (NARAS) og Society of Professional Audio Recording Services (SPARS). Han er også styremedlem i AES Norge og Norsk Lydinstitutt i Stavanger.

Drews har vært involvert med AES, NARAS og SPARS i over 30 år og har et stort profesjonelt nettverk. Han var også med på å sette i gang de moderne AES- studentaktivitene.

mark.drews@uis.no