en_GB
Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Milan Rabrenovic

Klaver - akkompagnement
Universitetslektor

Milan Rabrenovic kommer opprinnelig fra Beograd i Serbia, hvor han tok sin bachelorgrad ved musikkfakultetet ved University of Arts and Music hos professor Nevena Popovic. I Stavanger fullførte Milan sin mastergrad og deretter sin etterutdanning under professor Håkon Austbø ved Universitetet i Stavanger (UiS). I dag er Rabrenovic ansatt som universitetslektor ved det samme Institutt for musikk og dans på UiS.

Milan har et stort repertoar som konsertpianist. De siste årene har han fokusert på repertoar for fiolin og piano. Sammen med den serbiske fiolinisten Una Maja Vagner framførte han alle Brahms og Schumann Sonatas på konserter i Norge og Serbia.

I 2010 startet hans samarbeid med fiolinist Ingerine Dahl fra Stavanger Symfoniorkester. Dahl og Rabrenovic jobber med store musikalske prosjekt og konserter. Duoen har framført alle Sonatas fra Beethoven, Schubert og J.S. Bach. I 2015 opptrådte duoen på Festspillene i Bergen sammen med kontrabassspiller Igor Eliseev.

Rabrenovic er en ettertraktet kammermusiker og har spilt sammen med verdenskjente musikere som Lars Anders Tomter, Anton Sorokow, Stefan Kropfitch, Alexandra Conunova, Torleif Thedéen, Henri Demarquette. I tillegg jobber han fast sammen med den tyske sopranen Astrid Kallenbach- Gustavson og fiolinist Una Maja Vagner i trioen «Trio Triola».

Milan har hatt flere solistopptredener med «Belgrade Philharmonic Orkester», med det serbiske Militær Orkesteret “Stanislav Binicki” og med det serbiske Kringkastingsorkester. De siste årene har Milan opptrådt under «Norwegian Youth Chamber Music Festival» i Stavanger.

milan.rabrenovic@uis.no