- Lyst på en kjekk og varierende jobb? Bli barnehagelærer

Mats Økland Jellestad og Marianne Helle utdanner seg til det de mener er verdens beste yrke. Under Åpen dag anbefalte de barnehagelærerutdanning til alle som er på jakt etter en kjekk og variert jobb.

To studenter på barnehagelærerutdanningen ved Universitetet i Stavanger.

Under Åpen dag besøkte elever fra videregående skoler Universitetet i Stavanger (UiS) for å få informasjon om studiemuligheter ved universitetet. Mange var innom standen til barnehagelærerutdanningen hvor framtidige barnehagelærere Mats Økland Jellestad og Marianne Helle sto klar til å svare på spørsmål om opptakskrav, studiehverdagen og jobben som barnehagelærer.

– Noen lurer på hvordan studiet er og om det er vanskelig. Svaret er at det er ikke så veldig vanskelig hvis du følger med på forelesningene, sier Helle som går andre året på barnehagelærerutdanningen ved UiS.

Verdens beste jobb
Hun har vært i praksis, og der fikk hun bekreftet at hun har valgt riktig yrke. Hun stortrives med varierte arbeidsdager hvor barna tydelig viser at de setter pris på henne.

– Når 12 småtasser gir deg en klem når du kommer om morgenen, vet du at du har verdens beste jobb, sier Helle.
Førsteårsstudent Mats Økland Jellestad er enig.
– Jeg vil bli barnehagelærer fordi jeg elsker jobben. Mitt råd til de som skal velge er at dersom de har lyst på en kjekk og variert jobb er dette det riktige, sier Jellestad.

De to UiS-studentene tror stadig flere forstår at man trenger utdanning for å jobbe i barnehage, men at mange fortsatt ikke vet fullt ut hva som kreves av en barnehagelærer. Derfor er de tydelige på hvorfor de trenger utdanning for å jobbe med små barn.
– I barnehagen skal vi bidra til at barn utvikler seg og blir trygge og velfungerende personer. I barnehagen skal barna lære mye som er viktig for resten av livet og utviklingen, sier Helle.

Rett i lederstilling
UiS tilbyr barnehagelærerutdanning både som heltid (treårig) og deltid (fire år).
– Barnehagelærerutdanningen er en av få bachelorutdanninger hvor du som nyutdannet kan gå rett inn i en lederstilling. I tillegg åpner utdanningen for andre gode muligheter, sier Karin Berner som er rådgiver ved Institutt for barnehagelærerutdanning.