en_GB
Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Barnehagekonferansen 2014

Advokat Geir Lippestad er blant foredragsholderne under Barnehagekonferansen tirsdag 13. mai. Hovedtema for konferansen er Størst av alt er vennskap.

Barn som vet hvordan de kan få venner og beholde venner, har trygghet og sosial kompetanse med seg resten av livet. Tidlige erfaringer med jevnaldrende har stor betydning for barns utvikling av evnen til å ta initiativ og til å opprette vennskap.

Program og påmelding

Foredragsholderne vil belyse dette området. Les mer om foredragsholderne under.

Geir Lippestad er best kjent som forsvarsadvokat i 22. juli-saken. Han har imidlertid bred erfaring som advokat i advokatfirmaet Lippestad AS. Han har et stort engasjement innen mange livsområder og har styreverv i Agenda (leder), VIRKE, Universell Utforming og Sykehusklovnene (leder).

Under Barnehagekonferansen vil han snakke om Barna, vår fremtid—hva er viktig kunnskap?

Ingrid Lund er førsteamanuensis og familieterapeut og arbeider i dag ved Universitetet i Agder. Hun har jobbet i skole og i barne- og ungdomspsykiatrien i mange år, og spesielt inn i forhold til barn og unge som utfordrer omgivelsene med sin atferd. I de siste årene har hun arbeidet inn mot barne-hagefeltet, både som forsker og kunnskapsformidler. 

Elisabeth Ianke Mørkseth og Berit Tofteland er henholdsvis førstelektor og universitetslektor ved Universitetet i Stavanger, institutt for barnehagelærer-utdanning.
Mørkseth har blant annet forsket på de minste barna i barnehagen, læringskulturer i barnehagen og verdier i barnehagen. Hun har også jobbet med problematikk rundt samspill og læring i familiebarnehager. Toftelands forskningsområder er blant annet livet på småbarnsavdelinger i barnehagen med særlig blikk for måltidet, og verdier i barnehagen. Hun har jobbet med problematikken demokrati i barnehagen. Deres foredrag handler om Kunsten å jobbe i barnehage


Barnehagekonferansen arrangeres tirsdag 13. mai ved Universitetet i Stavanger. Konferansen er et samarbeid mellom Utdanningsforbundet Rogaland, Universitetet i Stavanger og Fylkesmannen i Rogaland.

Geir Lippestad kommer til UiS på Barnehagekonferanse.

Geir Lippestad kommer til UiS på Barnehagekonferanse.