en_GB
Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Ta av klokke under eksamen

Eksamenskandidater skal ikke lenger ha på armbåndsur eller noen typer klokker under eksamen. Mange klokker har blitt kommuniserbare, og vi vil unngå fusk.

Det er ikke tillatt å ha på seg armbåndsur under eksamen.

Vi har valgt å innføre dette av praktiske grunner, på lik linje med flere andre norske universiteter, for å spare studenter for tidkrevende kontroll av personlige klokker i forkant av eksamen.  

Men hvordan passe tiden?

Før en skoleeksamen vil eksamensvakten be alle studentene legge bort eventuelle klokker. Alle eksamenslokaler vil være utstyrt med klokker, slik at kandidatene til enhver til vil kunne følge med på hva klokken er. Under digital eksamen vil studentene ha klokke på PC/laptop.

Smart eller dum klokke?

Med en smartklokke kan du lese e-post, meldinger og egne notater. I og med at dette ansees som kommunikasjon, er ikke smartklokker tillatt under eksamen.

En del smartklokker er designet for å ligne vanlige armbåndsur og det kan derfor være vanskelig å skille mellom smartklokke og vanlig klokke. Dessuten ligner også pulsklokker på vanlig klokke. Derfor har løsningen vært at studenter tar av seg alle typer klokker under eksamensavvikling.