en_GB
Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Spire

Spire er en miljø og utviklingsorganisasjon, som kjemper for en mer rettferdig og bærekraftig verden. Spire tilhører ikke noe fag eller fakultet her på Universitetet.

Bilde av styret

Spire ble opprettet i 2003, da Utviklingsfondet fikk Operasjon Dagsverk, og er Utviklingsfondets ungdomsorganisasjon.  I Spire jobber vi for å endre det faktum at 1/3 av verdens befolkning eier 97% av rikdommen.

Vi jobber for en bærekraftig utvikling på områdene mat, internasjonal handel, urban utvikling og klima & miljø, og prøver alltid å sette Norge i et internasjonalt perspektiv, og se hvordan politikken vi fører har konsekvenser og ringvirkninger langt utenfor landets grenser. Det ble nylig opprettet en ny klimaavtale i Paris (cop21), da det ble vedtatt at man kun skulle la temperaturen stige 1,5 (maks 2) grader. For å nå dette målet, og for å hindre mindre ressursfulle land en fatal endret livssituasjon, er engasjement knyttet til klima viktigere enn noen sinne. Spire hadde sin egen delegasjon på Cop 21, og bidro med å dra politikerne i riktig retning.

Vi jobber også med land i sør, og er opptatt av nord-sør spørsmål. Siden Spire er en relativt ny organisasjon, er vi enda avhengige av å rekruttere mange medlemmer, da hvert medlem symboliserer en høyere stemme for Spire. Vi er veldig gira på å gjøre oljebyen 14,5 hakk grønnere!