en_GB
Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Internett og sikkerhet ved UiS

UiS har i henhold til gjennomførte Risiko og Sårbarhetsanalyser (ROS), anskaffet et verktøy for å øke sikkerheten for UiS brukerne når de bruker internettet, dette er Trend Micro InterScan Web Security Virtual Appliance (IWSVA).

 English version (PDF)

Formålet med å dette verktøyet er å forhindre at ondsinnet kode fra internettet infiserer UiS arbeidsstasjoner via webtrafikk, det vil si, internet browsing (http) eller filoverføringer (ftp).

Dette kan for eksempel skje ved at en bruker leser en webside som er infisert med spyware, skjult redirigering til en annen webside, skjulte Java script, cross-site scripting og annen avansert ondsinnet kode. Majoriteten av malware (ondsinnet kode) hosts er i dag legitime websider som har blitt kompromittert.

Hva må brukeren gjøre for å bruke Web sikkerhet?
Trafikken fra brukerne som skal til internettet vil automatisk bli sendt via UiS Internett gateway slik at brukeren ikke behøver gjøre noen endringer på sin arbeidsstasjon for å få bedre beskyttelse mot ondsinnet kode fra websider.

Hvordan virker Web sikkerhet?
Web sikkerhet virker ved at trafikk fra og til en bruker ikke sendes direkte til internettet, men går via UiS Internett gateway servere (Trend IWSVA servere) som sjekker websiden brukeren går mot for ondsinnet kode, og stopper ondsinnet kode før denne når brukerens arbeidsstasjon.

Det er kun ondsinnet kode som vil bli stoppet, UiS internett gateway servere vil ikke filtrere hvilken trafikk som tillates.

Last ned mer informasjon (PDF)