Kurs fra biblioteket høsten 2018

Biblioteket tilbyr en rekke kurs for studenter og ansatte, bl. a. introduksjonskurs i EndNote og LaTeX. Zotero er et nytt tilbud, det samme er kurs i referansehåndtering.

Når du driver forskning og skriver oppgaver forventes det at du kan søke effektivt, finne de rette kildene, og velge ut relevant litteratur av god kvalitet. Å henvise til kilder på riktig måte og ha en korrekt oppsatt litteraturliste er også et krav. Dette lærer du om på bibliotekets kurs.

Alle kurs finner sted i Studieverkstedet. Påmelding er ikke nødvendig, men det er kun 20 plasser på hvert kurs. Vær derfor ute i god tid for å sikre deg plass. Dette gjelder ikke kurs i akademisk skriving. Det finner sted på rom Ø-120 i Arne Rettedals hus, og har mange flere plasser.

EndNote
EndNote er et nyttig verktøy for å håndtere litteraturreferanser. Programmet søker og henter inn referanser fra bibliotekkataloger og databaser, og setter inn referanser og litteraturlister i Word.

Det blir introduksjonskurskurs i EndNote for masterstudenter, stipendiater og ansatte følgende datoer:

• 11. september, 09.15 - 11.30
    Kurs for PC
  • 4. oktober, 09.15 - 11.30
    Kurs for Mac
  • 9. oktober, 09.15 - 11.30
    Kurs for PC, på engelsk
  • 31.oktober, 09.15 - 11.30
    Kurs for PC
  • 8. november, 09.15 - 11.30
    Kurs for Mac, på engelsk

Zotero
Zotero er et nytt tilbud fra biblioteket. Det er et gratis og åpent program som hjelper til med å sette inn korrekte referanser i oppgaven og en korrekt oppsatt litteraturliste til slutt. Programmet er skybasert. Zotero kan for mange oppleves som enklere å sette seg inn i enn EndNote, og det krever noe mindre av tekniske ferdigheter fra brukeren. Det egner seg derfor godt for studenter på alle nivå.

Det blir introduksjonskurs i Zotero følgende datoer:

• 17. september, 13.15 - 15.00
  • 10. oktober, 09.15 - 11.00
  • 16. oktober, 10.15 - 12.00
  • 13. november, 09.15 - 11.00

Referansehåndtering
Hvis du ikke synes at du trenger EndNote eller Zotero, men har lyst til å få orden på referansene i oppgaven din er dette kurset for deg. Du får en kort innføring i hvordan du på en enkel måte kan referere til kilder i teksten din og lage en korrekt kildeliste. Kurset passer spesielt dersom du skal skrive en oppgave med få kilder, eller bare ønsker å få generell kunnskap om kildebruk og referering.

Det blir kurs følgende datoer:

• 26. september, 10.15 - 12.00
  • 14. november, 10.15 - 12.00

LaTeX
Grunnleggende kurs for deg som ønsker å bruke skriveprogrammet LaTeX. Kurset passer spesielt godt for studenter på TN, men interesserte studenter fra HF og SV er selvfølgelig også velkomne.

Før du kommer på kurs i LaTeX må du laste ned og installere MikTeX og Texmaker. Informasjon om hvordan du gjør dette finnes på bibliotekets fagside for LaTeX.

Det blir introduksjonskurs følgende datoer:

•  8. oktober, 10.15 - 12.00
  • 15. oktober, 10.15 - 12.00

Akademisk skriving
Kurs for nye bachelorstudenter. Her lærer du om hvordan du kommer i gang med skrivinga, skriver frem en problemstilling, strukturerer en akademisk tekst og drøfter.

Det blir kurs følgende datoer:

•  4. september, 12.15 - 14.00
  • 18. september, 12.15 - 14.00

Sted: AR, Ø-120

Bilde av en gruppe studenter i biblioteket