Åpningsuke i Dataverkstedet!

For å feire åpningen av bibliotekets nye dataverksted inviteres du til en hel uke med godbiter!

Dataverkstedet befinner seg i andre etasje i Kjølv Egelands hus.

Mandag 18. februar klokken 12 blir det åpningsfest med snorklipping og mat. Kom innom, ta en kikk og se hvor fint det har blitt!

Du kan også komme på workshop med Linn Jensen fra Stavanger kommune klokken 14, og se hvordan de satser på og jobber med åpne data.

På tirsdag kan du bli med på seminar om hva kreative rom som Dataverkstedet gjør for læringsmiljøet. Her kan du høre mer om prosessen bak å skape et kreativt og unikt rom. Dette seminaret er fullt, og det er ikke lenger mulighet for påmelding.

Dataverkstedet er et ypperlig rom for læring og kurs. På onsdag kjører vi på med kurs i LaTeX levert av Universitetsbiblioteket. Fra klokken 12 og utover kan du stikke innom og lære deg å programmere en micro:bit med Hanne Madsen fra Vitenfabrikken. Dette er perfekt for deg som aldri har prøvd programmering før!

Torsdag byr vi på LevelUp og Start UiS som holder workshop om å finne gode problemer å løse. Målet er å finne problemer fra hele verden, identifisere hvem som har problemet, hva problemet er - og hvem som er villig til å betale for å få problemet løst.

Vi avslutter torsdagen med et besøkt fra NETTOP-UiS som skal snakke om digital historiefortelling.

Vi runder av uka med kurs i SPSS ved Jan Otto Jacobsen, og foredrag og demonstrasjon av digitale læremidler ved Paolo Scarbocci (DDV).

Hvis du bare har lyst til å stikke hodet innom for å se på den unike arkitekturen, eller ta noen spennende bilder til instagram med #uisbiblioteket eller #dataverkstedet er det bare å komme!

Vel møtt i Dataverkstedet! I åpningsuka vil det være bemannet hver dag fra 9 til 15, så det er bare å stikke innom.

Oversikt over programmet i åpningsuka

Mandag 18. februar

12:00–12:30
Offisiell åpning av Dataverkstedet

12:00–13:30
Åpen dag - kom innom å ta en kikk!

14:00–15:00
Workshop: Åpne data med Linn Jensen fra Stavanger Kommune

Tirsdag 19. februar

10:00–15:00

Onsdag 20. februar

09:00–11:00
Kurs i LaTeX med Universitetsbiblioteket

Torsdag 21. februar

09:00–12:00

13:00–14:00
Digital historiefortelling med Nettop-UiS

Fredag 22. februar

09:00–10:00
Åpen dag - kom innom å ta en kikk!

10:00–12:00
Kurs i SPSS ved Jan Otto Jacobsen

12:30–13:30
Digitale læremidler: Teknologi for læringens skyld - foredrag og praktisk demo med Paolo Scarbocci