en_GB
Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Publiseringstjenester for åpne tidsskrifter, skriftserier og monografier

Universitetsbiblioteket administrerer to publiseringsplattformer for åpne publikasjoner.

Universitetsbiblioteket administrerer Open Journal Systems (OJS) og Open Monograph Press (OMP). Plattformene gjør det enkelt å etablere nye, åpne publikasjoner og konvertere etablerte tidsskrifter og skriftserier til OA-publikasjoner.

Retningslinjer for bruk av plattformene er under utarbeidelse. Det vil bli stilt krav om at alle publikasjoner har rutiner for fagfellevurdering og tilfredsstiller krav for vitenskapelig publisering minimum på nivå 1.

Artikler får tildelt DOI. Det gir økt synligheten på nettet og i søkemotorenes trefflister, og åpner for tilgang gjennom viktige, internasjonale databaser – og dermed økt bruk.

Biblioteket står for drift av plattformene, i samarbeid med IT, og skal sørge for opplæring og brukerstøtte til redaksjoner og fagmiljø med tilknytning til UiS. Alt redaksjonelt ansvar ligger fortsatt hos utgiver/redaktør.

Foreløpig er kun et tidsskrift publisert på OJS-serveren: Journal of Comparative Social Work, med Institutt for sosialfag som utgiver. I 2019 vil flere komme til, bl.a. AmS-Varia og AmS-Skrifter fra Arkeologisk museum.

Open Monograph Press regner vi med å ta i bruk våren 2019, i første omgang til publisering av skriftserier fra UiS.

Er du involvert i tidsskriftpublisering eller planlegger du å gi ut en bok?

Ta kontakt med prosjektleder Svanlaug Takle dersom du er involvert i utgivelse av et tidsskrift som er eller vurderer å bli åpent tilgjengelig, eller dersom du ønsker å publisere en e-bok.

E-post: publisering@uis.no, telefon: 51832611.

Logo: Open Journal Systems