Marta Breen: F-ordet

Foredrag om feminisme og likestilling i biblioteket på Ullandhaug 22. september kl. 12.

Marta Breen har skrevet flere bøker om kjønnsroller, feminisme og kvinner i norsk samfunnsliv. I sitt foredrag «F-ordet» snakker hun om behovet for feminisme i 2017.

Med humor og bilder viser journalist og forfatter Marta Breen fram en rekke eksempler på hvordan medier og populærkultur ofte framstiller kvinner og menn på stereotypt vis. Hun kommer inn på hvordan du selv kan yte motstand mot det kommersielle presset. Her får du gode tips til hvordan møte typiske argumenter og klisjeer i debatten om likestilling.

Boka «F-ordet» skrev Breen sammen med Madeleine Schultz og Jenny Jordahl. I den får vi en frisk innføring i feminisme for de som lurer på om de er feminister eller ikke.

UiS sin egen Brita Strand Rangnes vil introdusere Breen og foredraget på Universitetsbiblioteket, fredag 22. september kl. 12.

Arrangementet er et samarbeid med Forskningsdagene og Kapittel.

Arrangement på Facebook