FORSKERNATT: Alle tiders oppvekst med Janne & Jostein Show

Fredag 28. september blir det ekstra liv på Universitetsbiblioteket. Det hele starter med Janne & Jostein Show.

Jostein Gjertsen og Janne Stigen Drangsholt Denne kvelden kommer NRK-programleder Jostein Gjertsen og UiS-forsker Janne Stigen Drangsholt på besøk til Universitetsbiblioteket for å snakke om oppvekst.

Universitetet i Stavanger arrangerer Forskernatt på Universitetsbiblioteket fredag 29. september som del av Researcher's Night som foregår over hele Europa akkurat denne fredagen.

Først ut denne kvelden er Janne & Jostein med showet «Alle tiders oppvekst».

En UiS-forsker (Janne Stigen Drangsholt) og en P2-reporter (Jostein Gjertsen) møtes på scenen for å diskutere ideer. Med referanser og assosiasjoner som verktøy skal paret denne kvelden tenke så høyt som de kan om temaet oppvekst.

Janne og Jostein legger stor vekt på formidling av litterære klassikere, men har rom for inngående analyser av alt fra Proust, til Pusurs skoledagbok, Seinfeld og disneyfilmen Frost. Paret har i en årrekke drevet uformell profesjonell formidling av både litterære klassikere og filosofer som Nietzsche og Heidegger.

Vi kan nesten ikke vente med å høre hva radioreporteren og forskeren kan fortelle om egen og andres oppvekst – og ikke minst hva de finner fram av eksempler i engelsk og norsk litteratur, i kulturhistorien og all verdens populærhistorie.

Velkommen til Janne & Jostein Show på Universitetsbiblioteket! Arrangementet er gratis og en del av Forskningsdagene i Stavangerregionen 2018. Janne & Jostein Show arrangeres i samarbeid med NRK.