en_GB
Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Barn som leker i barnehage

DEBATT: Fri lek eller skoleforberedelse i barnehagen – må vi velge?

ONSDAG 19. SEPTEMBER KL. 14.30–16.00 PÅ UNIVERSITETSBIBLIOTEKET møtes forskere fra Læringsmiljøsenteret, Lesesenteret og Institutt for barnehagelærerutdanningen ved UiS for å fortelle om forskningen sin og delta i debatt om lek og læring i barnehagen.

Marte Spurkland

SAMTALE: Klassen, oppvekst og samhald

FREDAG 21. SEPTEMBER KL. 13.00–14.00 PÅ UNIVERSITETSBIBLIOTEKET skal det handla om skoleprøver, fråværsregelar, familie- og kjæresteproblematikk og lærarrollen når journalist og forfattar Marte Spurkland skal samtale med Brita Strand Rangnes om boka si, Klassen – fortellinger fra et skoleår.

Logo: Mental matpakke

Mental matpakke; Helt ærlig: Trives du?

Få med deg Mental matpakke i Universitetsbiblioteket tirsdag 13. mars. Dette er en pause i studiehverdagen. Denne gangen er temaet ensomhet, og SiS Helse stiller spørsmålet: «Helt ærlig: Trives du?»

Bilde av Jan Erik Karlsen

Video av bokpresentasjon med Jan Erik Karlsen

Jan Erik Karlsen presenterte boken «Visjoner for det gode arbeidsliv» i biblioteket på Ullandhaug onsdag 7. februar. Preben Lindøe kommenterte. Dersom du gikk glipp av denne bokpresentasjonen om Arbeidsmiljøloven kan du se den her.

Bilde fra språkcafeen 2016

Language café/Språkkafé i biblioteket

(English text below) I februar og mars har vi en ny serie med språkkafeer i biblioteket. Kom innom for en kopp kaffe og øv på å snakke norsk sammen med andre!

Logo Skrivenatt

Skrivenatt i biblioteket!

Sliter du med å komme i gang med oppgaveskrivingen? Mangler du den «røde tråden»? Er litteratur og kildehenvisninger vanskelig? Frykt ikke: Det er tid for Skrivenatt!

Bilde av Moritz Rabinowitz

Moritz Rabinowitz: Øverst på nazistenes liste

19. oktober forteller Arne Vestbø den sterke historien om Moritz Rabinowitz. Dette skjer i Universitetsbiblioteket på Ullandhaug.

Bilde av Marta Breen

Marta Breen: F-ordet

Foredrag om feminisme og likestilling i biblioteket på Ullandhaug 22. september kl. 12.

Oluf Langhelle

– UiS gjenspeiler skillelinjene i norsk klimapolitikk

20. september tok UiS debatten og gjorde opp status for hvor de befinner seg i det grønne skiftet. En av innlederne, samfunnsforsker Oluf Langhelle, mener UiS står over for akkurat de samme utfordringene som Norge.

Bilde av Benedikt Jager (Foto: Maria Gilje Torheim)

Video av bokpresentasjon med Benedikt Jager

Benedikt Jager og Svein Helgesen presenterte "Mellom sky og havsens grunne" i biblioteket på Ullandhaug torsdag 6. april. Kristin Aalen, Magne Drangeid og Nora Simonhjell bidro også. Hele presentasjonen ble filmet, og du kan se den her.