Biblioteket hjelper deg digitalt!

Biblioteket kan hjelpe med tilgang til e-bøker, artikler og vi veileder gjerne digitalt. Ta kontakt på e-post så hjelper vi deg!

Click here for information in English

Vi oppdaterer vår elektroniske samling fortløpende, ta kontakt på e-post dersom du ønsker å bestille online ressurser, så sjekker vi om vi kan få tilgang. Ta kontakt på e-post dersom du ikke kommer igjennom på telefon.
(02. april kl 14.10)

Åpen tilgang til e-bøker og online ressurser
Flere utgivere og forlag åpner for gratis tilgang til sine e-ressurser i en begrenset periode.
Klikk her for å se oversikt over tilgjengelige e-ressurser (oppdateres fortløpende)

Det er ikke mulig å bestille våre fysiske dokumenter, men du kan søke i Oria for å få opp det vi har online tilgang til av e-bøker og fagartikler. Vi oppdaterer den elektroniske samlingen vår fortløpende, og nye e-bøker blir stadig tilgjengelig. Ta kontakt med oss på e-post dersom du ønsker noe, så undersøker vi om vi kan skaffe e-matriale til deg.

Digital veiledning på skype og e-post

Trenger du hjelp med EndNote, Zotero, LaTeX, NVivo eller Tableau? Har du spørsmål om søking etter faglitteratur eller referanser? Universitetsbiblioteket har åpent for digital veiledning på e-post eller via Skype!
Send en e-post til ub@uis.no og spør om det du lurer på, så sender vi deg videre til en bibliotekar som kan hjelpe deg. Klikk her for å se nyttige digitale ressurser.

Studieverkstedet tilbyr digital veiledning i akademisk skriving. Klikk her for å lese mer.

Læringsstøttesenteret tilbyr individuell veiledning til studenter som har spesielle utfordringer med studiene.
Har du spørsmål eller behov for digital veiledning? Ta kontakt på lss@uis.no

Få tilgang hjemmefra
Vi anbefaler å bruke Lean Library for å enkelt få tilgang til våre online ressurser. Lean Library er en nettleserutvidelse som automatisk søker i bibliotekets tilganger. Med Lean Library får du tilgang til våre elektroniske bøker, artikler og databaser, uansett hvor du befinner deg.

Slik kommer du i gang:

• Gå til leanlibrary.com/download
  • Last ned og installer nettleserutvidelsen
  • velg University of Stavanger som institusjon
  • Tips: ikke hak av Skip the popup and automate my access

NB: fungerer ikke i Internet Explorer, og ikke på mobil eller nettbrett.

Dersom du ikke vil bruke Lean Library kan du koble til med ezproxy. Klikk her for mer informasjon.
Det er mange som bruker tjenesten for tiden, vi anbefaler derfor å forsøke å bytte nettleser dersom du har problemer med tilgangen. Anbefalt nettleser er Firefox eller Chrome.

Lån og bestillinger
Vi har stengt våre lokaler, det er derfor ikke mulig å returnere bøker til biblioteket. Behold alle lån inntil videre.
Du vil ikke få purregebyr.

Det vil ikke være mulig å bestille bøker eller artikler. Vi ber om at du venter med bestillinger til biblioteket er åpent igjen.

Du får fremdeles tilgang til alle e-bøker, elektroniske tidsskrifter og databaser.
Søk i Oria for å se hva vi har tilgang til.
Husk at du kan logge deg inn med tilgang hjemmefra for å få tilgang når du ikke er på campus.

Ta kontakt
Selv om bibliotekets lokaler er stengt er bibliotekarene fortsatt tilgjengelig digitalt.
Vi er tilgjengelig på e-post og telefon fra klokken 9-15 man-fre.

Ullandhaug bibliotek
E-post: ub@uis.no
Tlf: 51 83 11 00 (Send en e-post dersom du ikke kommer igjenom på telefon.)

Arkeologisk muesumsbibliotek
E-post: ub-ark@uis.no

Bjergsted bibliotek
E-post: ub-bjergsted@uis.no

Medisinsk bibliotek
E-post: ub-sus@uis.no
Klikk her for chat

Klikk her for å se når vi er tilgjengelig i påskeuken.

Vi kommer tilbake med mer informasjon så snart det blir tilgjengelig.

Klikk her for øvrig informasjon om UiS og koronaviruset.