Begrenset gjenåpning av biblioteket

Biblioteket Ullandhaug er åpent. Du kan låne og levere bøker, samt benytte et begrenset antall leseplasser. Veiledning foregår digitalt.

Read in English

Det er begrensinger på hvor mange som kan oppholde seg i biblioteket samtidig og du kan booke leseplass på nett. Dataverkstedet og 3D-lab er stengt.

Lån og retur
Søk opp bøker i Oria, finn de på hylla og bruk utlånsautomaten for å låne. Dersom boken du ønsker er utlånt kan du bestille i Oria for å sette deg på venteliste, da får du hentebeskjed så snart boken blir tilgjengelig.

Fjernlån kan bestilles via Oria, men mange bibliotek er fortsatt stengt for fjernlån, så det vil ikke være alt som kan skaffes. På grunn av dagens situasjon kan bestillinger ta lengre tid enn normalt.

Retur av bøker
Bøker kan returneres som normalt i åpningstiden. Du kan også levere bøker i returkasse ved ved hovedinngangen til KE-hus. Returkassen er tilgjengelig hele døgnet.

Vi sender påminnelse om forfalte lån, men belaster fortsatt ikke purregebyr. Ta kontakt med ub@uis.no dersom du har praktiske problemer med å returnere lånt materiale.

Skranke og veiledning
Dersom du ønsker veiledning kan du få hjelp i vår digitale skranke på Zoom fram til og med 19 juni. Du kan også sende dine spørsmål på e-post.
Er du masterstudent eller ansatt ved UiS kan du låne en bibliotekar for digital veiledning.

Studieverkstedets lokaler er stengt, men studentmentorer fra Studieverkstedet gir digital veiledning i akademisk skriving. Gå hit for å lese mer om vårt veiledningstilbud.

Leseplasser og opphold i biblioteket
Det er begrenset mulighet for å oppholde seg i biblioteket, og vi ber om at du tar hensyn til smittevern.
Det vil være anledning til å hente og returnere bøker, samt bruke printere.

Leseplasser kan bookes av studenter ved UiS i TimeEdit. Gå hit for å booke leseplass i biblioteket.

Regler for opphold i biblioteket:

• Bruk kun tilgjengelige plasser, respekter skilting og ikke benytt områder som ikke er i bruk.
  • Ta med egen PC eller Mac hvis du skal arbeide. Kun utvalgte PCer til bruk for utskrift og søk etter bøker vil være tilgjengelig.
  • Bruk tilgjengelig desinfisering til å vaske leseplass før du tar den i bruk
  • Vennligst forlat leseplassen innen reservert tidspunkt
  • Rydd plassen etter deg
  • Følg til enhver tid gjeldende smittevernregler angitt fra myndighetene.

Utskrift

Det vil igjen være mulig å bruke printere i biblioteket. Vi anbefaler å bruke egen PC for skrive ut. Ta kontakt med IT dersom du har problemer med utskrift. Gå til IT-hjelp for å lese mer om utskrift ved UiS.

Kontakt oss

Biblioteket i Bjergsted er stengt for oppussing til høsten 2020. Det er derfor ikke mulig å få tilgang til materiale fra Bjergsteds samling. De kan likevel kontaktes på e-post ved spørsmål.

Ullandhaug bibliotek
E-post: ub@uis.no

Biblioteket på Arkeologisk museum
E-post: ub-ark@uis.no

Bjergsted bibliotek
E-post: ub-bjergsted@uis.no

Medisinsk bibliotek
E-post: ub-sus@uis.no
Klikk her for chat

Smittevern

Når du kommer til biblioteket ber vi om at du overholder smittevernregler fra helsemyndighetene:

• Husk å vaske hendene grundig. Bruk antibac der vask ikke er mulig.
  • Hold avstand på minst 1 meter til andre.
  • Ikke kom på biblioteket ved tegn på sykdom eller hvis du har vært i kontakt med koronasmittede.

Gå hit for å lese mer om bibliotekets tjenester under korona.

Klikk her for øvrig informasjon om UiS og koronaviruset.

Klikk her for å gå til samleside om korona ved UiS.