Åpen tilgang til e-ressurser

På grunn av korona åpner flere utgivere og forlag for gratis tilgang til sine e-ressurser i en begrenset periode!

Information in English

Husk at du kan gå hit for å se hvilke databaser og vitenskapelige tidsskrifter vi har tilgang til.

Accucoms
Informasjon og forskning fra flere forlag om COVID-19. Klikk her for å gå til Accucoms.

ASME
Biblioteket har prøvetilgang på ASME Digital Collection fra The American Society of Mechanical Engineers fram til 31.mai. Databasens innhold kan også søkes opp i Oria. Klikk her for å gå til ASME.

Logg på tilgang hjemmefra for å få tilgang til ASME.

Cambridge University Press textbooks
Du får tilgang til 700 lærebøker innen flere fagområder. Klikk her for å gå til Cambridge Textbooks.

EBSCO

EBSCO har gjort en rekke ressurser tilgjengelig for øyeblikket. Klikk her for å få fri tilgang til stoff om covid_19.
Du får også tilgang til en rekke akdemiske e-bøker for alle fagområder. Klikk her for å gå til e-bøker fra EBSCO.
Dersom du er ute etter akademiske e-bøker for fagområdene humaniora, økonomi og business kan du klikke her.

Du må bruke tilgang hjemmefra for å få tilgang til e-bøkene. De kan leses online, men om du oppretter en egen konto kan du laste de ned.

Elsevier ScienceDirect textbooks
Du får tilgang til 256 lærebøker fra Elsevier. Klikk her for å gå til Elsevier.
Husk å koble til med tilgang hjemmefra

E-læringskurs fra IEEE

Hundrevis av kurs innen teknologi og ingeniørfag. Utforsk emner som kunstig intelligens, 5G, cybersikkerhet, engelsk for ingeniører. Varighet 1-3 timer. Klikk her for å gå til IEEE
Husk å koble til med tilgang hjemmefra.

GeoScienceWorld
1600 gratis vitenskapelige e-bøker innen faget geovitenskap. Du får fri tilgang til 1. juli 2020.
Klikk her får å få til GeoScienceWorld.

Health Research Premium Collection
Få tilgang til tidsskrifter, forskningsresultater og avhandlinger fra Proquests beste databaser innen medisin og helse. Husk å koble til med tilgang hjemmefra for å få tilgang. Klikk her for å gå til Health Research Premium Collection

Idunn.no
Universitetsforlaget har åpnet tilgang til alt innhold på Idunn. Her finner du blant annet mange norske vitenskapelige tidsskrift og e-bøker.

JoVE vitenskapelige videobibliotek
JoVE har åpnet for gratis tilgang til deres vitenskapelige videobibliotek. Her finner du vitenskapelige videoer om tema som biologi, miljøvitenskap, fysikk og mye mer. Klikk her for å gå til JoVE.

Husk å logge deg inn med tilgang hjemmefra først.

JSTOR
Du får tilgang til 26 gratis tidsskrift fra JSTOR fram til 30.juni. Tidsskriftene dekker tema som helsepolitikk og administrasjon, epidemiologi, helse og arbeidsmiljø med mer. Klikk her for å gå til JSTOR.

Nå får du også tilgang til mer enn 35 000 e-bøker fra mange forskjellige fagområder.
Klikk her for å se oversikten over e-bøker.

Husk å logge deg inn med tilgang hjemmefra først.

Juridika
I tillegg får du nå tilgang til Juridika, som er Universitetsforlagets juridiske fagbøker- og tidsskrifter. Tilgangen var åpen for alle fram til 15. april. Ansatte og studenter ved UiS har tilgang via Feide-innlogging. Logg inn med Feide for å få tilgang.

Nasjonalbiblioteket
På Nasjonalbiblioteket  får du tilgang til pliktavleverte bøker, aviser og tidsskrift gjennom Nettbiblioteket. Alle vitenskaplige ansatte ved UiS kan logge seg inn via Feide for å få tilgang.

Inntil videre kan andre brukere søke om tilgang via nb.no/syn uten at de må oppholde seg i biblioteket.

Project MUSE
Project MUSE gjør flere tidsskrift og e-bøker gratis tilgjengelig i en begrenset periode. Du får til gang til 50 universitetsforlag innen flere fagområder. Klikk her for å gå til Project MUSE

Wiley Online Library
Wiley Online Library tilbyr gratis tilgang til over 5000 relevante artikler, tidsskrifter og bokkapitler om COVID-19. Klikk her for å gå til Wiley.

World Scientific
Bruk tilgang hjemmefra for å få tilgang til alle tidsskrift fra 2001. Klikk her for å gå til World Scientific.

Dersom du er ute etter siste forskning om koronaviruset er det mange forlag som tilbyr gratis tilgang til forskningsartikler om temaet. Sjekk ut denne oversikten fra Medisinsk Bibliotek.

Klikk her for øvrig informasjon om UiS og koronaviruset.