Oversikt over arrangement på Universitetsbiblioteket

Arrangement i biblioteket

Få med deg arrangement i biblioteket. Vi har arrangement både fra Forskningsdagene og Kapittel. Alle våre arrangement er gratis og åpent for alle!

Tre studenter i biblioteket

Kurs fra biblioteket høsten 2019

Biblioteket tilbyr en rekke kurs for studenter og ansatte, bl. a. introduksjonskurs i EndNote og Zotero. I Dataverkstedet tilbys en rekke kurs i diverse nyttig programvare.

Illustrasjon av gutt som bærer mange bøker

Automatisk fornying

Gladnyhet! Vi innfører automatisk fornying for alle våre lånere.

Bilde av to tidsskrifter

Norge har signert avtaler om åpen publisering

Avtaler om åpen publisering er signert med både Elsevier, Springer og Wiley. Forhandlinger pågår fortsatt med Taylor & Francis.

Bilde av en ordsky

Vil du ha veiledning i Studieverkstedet? Bestill i god tid!

Det har aldri før vært større pågang for å få veiledning i Studieverkstedet ved Universitetsbiblioteket.

Bilde av prosjektgruppen bak podkasten. Fra venstre: Miriam Emilie Choi-Natvik (UiS), Anne-Lise Eng (HiØ), Tor Henning Valnes Pedersen (UiN), Lars Rune Halvorsen (HiØ), Ingeborg Marie Jensen (UiS), Ingunn Valan (UiN), Stine Eileen Torp Løkkeberg (HiØ).

Lær å skrive akademisk mens du trener eller tar bussen!

www.akademiskskriving.no er en ny podkast om skriving og studieteknikk.

Logo Zotero

Få orden på referansene dine med Zotero

Zotero er et program som hjelper til med å sette inn korrekte referanser og litteraturliste i teksten din.

Bilde av Springers logo

Nytt fra biblioteket: 16 000 e-bøker fra Springer

Universitetsbiblioteket har kjøpt tilgang til 16 000 nye e-bøker fra forlaget Springer. De fleste fagområder er dekket, og bøkene kan lastes ned til odel og eie!

Bilde av Jan Erik Karlsen

Video av bokpresentasjon med Jan Erik Karlsen

Jan Erik Karlsen presenterte boken «Visjoner for det gode arbeidsliv» i biblioteket på Ullandhaug onsdag 7. februar. Preben Lindøe kommenterte. Dersom du gikk glipp av denne bokpresentasjonen om Arbeidsmiljøloven kan du se den her.

bilde fra studieverkstedet

Studieverkstedet har blitt grønt

Elgen Reidar tar imot deg i døra når du kommer inn i Studieverkstedets nye lokaler i underetasjen i Universitetsbiblioteket. Nå kan studentene gå barbeint i gresset, krype sammen i en hengestol eller la blikket flakke over bjørkestammer og fargerike småfugler mens de får veiledning i skriving av våre erfarne skrivementorer.