Koronabiblioteket

Dame og mann sitter ved et bord i Studieverkstedet

Vil du jobbe som mentor i Studieverkstedet?

Er du student ved UiS? Behersker du den akademiske sjangeren? Liker du å hjelpe andre? Har du lyst på en spennende og lærerik jobb ved siden av studiene?

3,5 mill. i EU-midler til digitalt kurs for nye studenter

I samarbeid med litauiske Kaunas University of Technology og Island Universitet skal Universitetsbiblioteket og Skolelaboratoriet ved UiS lage et videobasert digitalt kurs som skal lette overgangen til studentlivet.

Åpningstid ved Universitetsbiblioteket

Åpningstider

Åpningstider for sommeren 2020. Vær obs på at biblioteket har begrenset åpningstid på grunn av ferieavvikling og koronatiltak.

Nedpakking av Bjergsted biblioteket

Biblioteket i Bjergsted pusser opp!

Biblioteket i Bjergsted er stengt for ombygging og oppussing. Biblioteket gjenåpner til høsten i oppdatert og moderne form.

Lisa Søyland og Anne Beth Våga foran bokhyller og avsperrede gruppearbeidsplasser

Godt smittevern på biblioteket

Med fargerike sperrebånd, gul teip på gulvet for å markere én meter og stasjoner med håndsprit ved inngang og berøringspunkt, gjenåpnet biblioteket på Ullandhaug 27. mai. Åpningen har gått over all forventning.

Bygg med store glassflater, blå himmel og grønn plen

Gjenåpning av biblioteket

Biblioteket på Ullandhaug er åpent. Du kan låne og levere bøker, samt benytte et begrenset antall leseplasser. Veiledning foregår hovedsakelig digitalt.

Illustrasjon av en dame med headsett som står foran en pc

Biblioteket veileder over nett

Biblioteket er tilgjengelig for veiledning over nett. Ta kontakt så svarer vi på dine spørsmål.

Bibliotekarene er tilgjengelig digitalt

Digitale læringsressurser fra biblioteket

Du finner gode ressurser på nett om EndNote, Zotero, NVivo, LaTex og Tableau. Biblioteket er også tilgjengelig til å hjelpe digitalt!

Illustrasjon av hjerne med forstørrelsesglass

Biblioteket abonnerer på Health Research Premium Collection fra ProQuest

Få tilgang til tidsskrifter innen alle medisinske fagområder.

Hånd holder telefon illustrasjon på åpen tilgang.

Åpen tilgang til e-ressurser

På grunn av korona åpner flere utgivere og forlag for gratis tilgang til sine e-ressurser i en begrenset periode!