LU 41/18-5: LMU-forum i Drammen som ble gjennomført 13.09.2018

Orienteringspunkt

Universell og Universitetet i Sørøst-Norge inviterte til LMU-forum torsdag den 13.9.2018. Seminaret fant sted ved USN campus Drammen, og samlet omlag 70 deltakere, deriblant tre fra UiS, hvorav to var studenter og medlemmer av læringsmiljøutvalget.

Semniaret tok for seg den eksterne evalueringen av LMU, og både Universitetet i Sørøst-Norge, Kunnskapsdepartementet, Norsk Studentorganisasjon og Universell hadde innlegg. Deltakere på forumet kom også med kommentarer og spørsmål underveis, og prosessen (og særlig resultatet) fikk nok ikke "bare skrøyd". Videre fikk vi et innblikk i hvordan Universitetet i Tromsø - Norges arktiske universitet har forsøkt å løse utfordringen det er med å ha ett felles LMU for en fusjonert flercampusinstitusjon. Et av høydepunktene på seminaret ble levert av University of Cambridge på besøk, som ga oss litt innsikt i hvordan et av verdens høyest rangerte universiteter jobber med læringsmiljø. Universitetet i Sørøst-Norge ga oss presentasjoner om hvordan de jobber med digitalt læringsmiljø og læringsmiljø for studenter med norsk som andrespråk, før dagen ble avsluttet med en omvisning i Universitetsbiblioteket i Drammen.

Mer informasjon om årets LMU-forum finner du på nettsiden for LMU-forum 2018, der du også finner lenker til presentasjonene som ble gitt. To presentasjoner som kan trekkes fram er Kjetil Knarlags oppsummering og John Hardings presentasjon av Cambridge sitt arbeid for å sikre godt læringsmiljø.