Viktig korona-info ved UiS

UiS er åpent for studenter, ansatte og gjester og følger de samme smittevernsrådene som ellers i samfunnet. UiS følger nøye med på situasjonen knyttet til koronaviruset. Her får du oversikt over hva som gjelder på universitetet.

Illustrasjonsfoto, forkjølet student.

Oppdatert 9. september klokken 9.20

UiS er åpent for studenter, ansatte og gjester. Åpningstider i alle bygg er kl. 7.45-20.00.

Etter stengetid trenger du adgangskort for å komme inn i bygningene. Det betyr at ansatte skal jobbe på campus, med unntak av ansatte i risikogrupper (les Folkehelseinstituttets råd og informasjon til risikogrupper). Det vil være mulig å jobbe hjemmefra også for andre ansatte enn de i risikogrupper, dersom arbeidets art tillater det. Hjemmekontor må avtales med nærmeste leder.

UiS skal følge de samme smittevernsrådene som ellers i arbeidslivet, ha egne smittevernregler på campus og ha vurdert transportmulighetene. Sett deg inn i vår smittevernsinstruks for undervisningsrom og auditorier før du ankommer UiS.

Vi anbefaler at man enten går, sykler eller kjører bil til campus. Om kollektivtransport må benyttes, bør rushtiden unngås, og FHI sine råd til passasjerer må overholdes.

Her finner du åpningstider til kafeene på campus.

Biblioteket på Ullandhaug er åpent for studenter og ansatte ved UiS mandag - fredag: kl. 8.00 - 18.00, lørdag: klokken 9.00 - 15.00 og søndag stengt. Se åpningstider for alle bibliotekene her.

Leseplass på biblioteket må bestilles på forhånd, opptil en uke fram i tid.

Kurs og veiledning foregår hovedsakelig digitalt.

Les mer om hvordan du bruker biblioteket.

Bokhandelen er åpen hver ukedag mellom 9 og 15.

Høstsemesteret

Høstsemesteret blir et såkalt «hybridsemester», som er en blanding av digital og fysisk undervisning. Førsteårsstudenter skal prioriteres for bruk av fysisk undervisning.

Det er laget nye smittevernstandarder for undervisning og møtevirksomhet ved universitetet.

UiS har avlyst studentutveksling for dette semesteret.

Alle studenter må holde seg oppdatert i Canvas om eventuelle endringer i undervisningsopplegget.

Internasjonale studenter

UiS tar i all hovedsak opp internasjonale gradsstudenter høsten 2020. Studentene får et digitalt undervisningstilbud fram til de har mulighet til å komme til Norge.

Meld fra dersom du er smittet:

• Studenter skal melde fra til faglærer (for aktuell fysisk undervisning hvor de har møtt opp) eller til sitt institutt hvis de får påvist alvorlig epidemisk sykdom. Faglærer/instituttleder skal melde dette oppover i linjen til dekan/fakultetsdirektør.

• Ansatte skal melde fra til nærmeste leder hvis de har fått påvist alvorlig epidemisk sykdom. Lederen skal melde dette oppover i linjen til dekan/fakultetsdirektør/avdelingsdirektør.

Spørsmål og svar:

Har du spørsmål som ikke er besvart i denne artikkelen, ber vi deg gå til våre spørsmål- og svar-sider:

Se også samleside for studenter om korona-situasjonen på student.uis.no.

Samleside for ansatte om korona-situasjonen, med spørsmål og svar-artikkel for ansatte, ligger på UiS intranett (Feide-pålogging)

Sikresiden.no