Viktig korona-info ved UiS

UiS er nå åpent for studenter, ansatte og gjester og følger de samme smittevernsrådene som ellers i samfunnet. UiS følger nøye med på situasjonen knyttet til koronaviruset. Her får du oversikt over hva som gjelder på universitetet.

Illustrasjonsfoto, forkjølet student.

Oppdatert 24. juni klokken 14.15

UiS er nå åpent for studenter, ansatte og gjester. Det betyr at ansatte skal jobbe på campus, med unntak av ansatte i risikogrupper (les Folkehelseinstituttets råd og informasjon til risikogrupper). Det vil være mulig å jobbe hjemmefra også for andre ansatte enn de i risikogrupper, dersom arbeidets art tillater det. Hjemmekontor må avtales med nærmeste leder.

UiS skal følge de samme smittvernsrådene som ellers i arbeidslivet, ha egne smittevernregler på campus og ha vurdert transportmulighetene. Vi anbefaler at man enten går, sykler eller kjører bil til campus. Om kollektivtransport må benyttes, bør rushtiden unngås, og FHI sine råd til passasjerer må overholdes.

Kafé Sentralen i Arne Rettedals hus har åpent hver ukedag mellom 9 og 14.

Undervisningen vil fortsatt foregå digitalt ut semesteret, og eksamen skal gjennomføres som hjemmeeksamen.

Biblioteket på Ullandhaug er åpent for studenter og ansatte ved UiS fra kl. 10–15. Biblioteket er også tilgjengelig i digital skranke på Zoom mandag til fredag fra klokken 12–14. Siste digital skranke er fredag 19. juni.

Bokhandelen er åpen hver ukedag mellom 9 og 15.

Høstsemesteret

Høstsemesteret skal planlegges ut fra et hovedscenario om at høsten er et såkalt «hybridsemester», som er en blanding av digital og fysisk undervisning. Førsteårsstudenter skal prioriteres for bruk av fysisk undervisning.

Alle studenter må holde seg oppdatert i Canvas om eventuelle endringer i undervisningsopplegget.

Internasjonale studenter

UiS tar i all hovedsak opp internasjonale gradsstudenter høsten 2020. Studentene får et digitalt undervisningstilbud fram til de har mulighet til å komme til Norge.

Meld fra dersom du er smittet:

• Vi ber alle studenter som er bekreftet smittet eller er i karantene om å melde fra til UiS på beredskap@uis.no.

• Ansatte som er bekreftet smittet eller er i karantene skal melde fra til sin leder om dette.

Spørsmål og svar:

Har du spørsmål som ikke er besvart i denne artikkelen, ber vi deg gå til våre spørsmål- og svar-sider:

Se også samleside for studenter om korona-situasjonen på student.uis.no.

Samleside for ansatte om korona-situasjonen, med spørsmål og svar-artikkel for ansatte, ligger på UiS intranett (Feide-pålogging)

Sikresiden.no