Velkommen til feiring av døgnåpent bibliotek

Som det første universitetsbiblioteket i Norge vil biblioteket på Ullandhaug fra og med onsdag 26. august være åpent hele døgnet for studenter og ansatte – året rundt!

Illustrasjon av en by i dag- og nattestid - døgnåpent bibliotek på UiS

Campus Ullandhaug får Norges mest åpne universitetsbibliotek!

Mer fleksible åpningstider
Mer fleksible åpningstider har lenge vært et ønske fra studentene. Fra og med 26. august er det fullt mulig både for studenter og ansatte å sitte i biblioteket utover kvelden hvis en ønsker det. Mange mener de studerer best på kveldstid. Andre ønsker å komme seg tidlig opp om morgenen. Gode leseplasser, lån av bøker og annet materiell, bruk av PC-er og skrivere vil være mulig å benytte for studenter og ansatte dag som natt.

Betjent bibliotek
Biblioteket vil være betjent hverdager 8-18 og lørdager 11-17. I denne tiden vil studenter og ansatte få god veiledning og hjelp fra bibliotekets ansatte. Utenom denne tiden er det student- eller ansattkort som gir adgang. Besøkende uten tilknytning til UiS må komme i betjeningstiden. Biblioteket vil være tilknyttet vaktordning på kveld og natt.

Selvbetjening
Lån og retur av bøker og annet materiale utføres enkelt med student- eller ansattkortet på de nye selvbetjeningsautomatene i biblioteket. Tidsskrifter kan foreløpig ikke lånes på disse automatene.

Nye leseplasser
Snart har vi også på plass mange nye og gode leseplasser i biblioteket. Disse har komfortable stoler, arbeidshylle og belysning. Gled dere til september!

Mer åpent i Bjergsted
Også bibliotekets avdeling i Bjergsted vil ha utvidede åpningstider fra og med 26. august. Her vil biblioteket være tilgjengelig fra 7 til 23 med student- eller ansattkort, og betjent mellom 9 og 18.

Se programmet for åpningsdagen