Suppe for et varmere samfunn

Mandag 15. og tirsdag 16. oktober inviterer UiS og StOr studenter og ansatte til å sitte sammen og spise suppe. Pengene for suppesalget går til TV-aksjonen og Kirkens Bymisjons arbeid for et varmere og mer inkluderende samfunn.

StOr serverer suppe. Kjøp suppe og bli med på å skape et varmere samfunn! StOr serverer suppe tirsdag 16. oktober i Arne Rettedals hus og Kjølv Egelands hus.

UiS og StOr inviterer ansatte og studenter til å kjøpe suppe og sette seg ned sammen ved felles lunsjbord i foajeen i Arne Rettedals hus og ved Tjodhjallen i Kjølv Egelands hus. Dette skjer mandag 15. og tirsdag 16. oktober fra kl. 11.15 til 12.15.

Suppe-inntektene går til TV-aksjonen og støtter Kirkens Bymisjon sitt arbeid for å skape møter mellom mennesker og for å tilby mennesker som opplever å stå utenfor, et nytt fellesskap.

Bidra via spleis.no

Minstepris for suppa er 50 kroner, og du betaler via spleis.no. Hvis du ikke har mulighet til å delta på suppelunsjen, kan du allikevel bidra i UiS sitt engasjement i TV-aksjonen via spleis.no. Her søker du opp «UiS-bidrag».

Hvert år engasjerer UiS seg i TV-aksjonen sammen med Studentorganisasjonen StOr.

– Vi ser på TV-aksjonen som et viktig nasjonalt engasjement å ta del i. Kirkens Bymisjons arbeid for et varmere og mer inkluderende fellesskap støtter vi selvfølgelig fullt og helt opp om; tema fanger også opp utfordringer UiS og StOr tar på største alvor, nemlig det at alle ansatte og studenter skal føle seg inkludert i et godt arbeids- og studentfellesskap, sier Dag Husebø, prorektor ved Universitetet i Stavanger.

– Vår felles suppelunsj underbygger hva aksjonen handler om: å skape felles møteplasser og inkludere flere inn i fellesskapet, sier Husebø, som også har med seg studentpresten Leni Mæland i tillegg til StOr.

Mindre alene sammen

Gruppa vil også selge kinobilletter til en spesialvisning av filmen «Saman er ein mindre aleine»/ «Ensemble. C’est tout.», en fransk film basert på den bestselgende boka av samme navn av Anna Gavalda. Også filmen underbygger tematikken som årets TV-aksjon bærer fram: «Mindre alene sammen».

Bakgrunnen for aksjonen er at forskjellene i Norge øker. Forskjellene handler ikke først og fremst om etnisitet eller religion, hvor du kommer fra eller hvem du er. Men om du er innenfor eller utenfor.

Det er mange måter å være utenfor på. Fra å mangle en seng å sove i, til å være utenfor arbeidsliv eller sosiale fellesskap. Dette rammer ikke bare enkeltpersoner, men gir ringvirkninger for hele befolkningen.

Med TV-aksjonen NRK 2018 kan Kirkens Bymisjon skape møter som endrer liv. Vi skal tilby mennesker som opplever å stå utenfor, et nytt fellesskap, en seng eller en samtale og slik bidra til at flere får muligheten til å oppnå egne mål og drømmer.

Les mer om TV-aksjonen.

Bli bøssebærer!

Søndag 21. oktober skal 100. 000 frivillige bøssebærere besøke landets 2,3 millioner husstander. Dette gjør TV-aksjonen til landets største dugnad. Vil du være med på årets viktigste søndagstur?

Arbeidsgruppa med prorektor i spissen oppfordrer studenter og ansatte om å bli bøssebærere ved å ringe 02025 eller gå inn på blimed.no

Studenter blir i tillegg engasjert til å delta i en ringestafett for å få flest mulig folk i Rogaland til å gi penger til aksjonen.

Logo for årets TV-aksjon for Kirkens Bymisjon 21. oktober 2018