Studentvalget 2015

Det er til sammen seks lister som stiller til valg for å få plass i Studentparlamentet i år. For første gang stiller en miljøliste, noe som gir et ekstra tilskudd til valget sammenlignet med i fjor. Selve valget er fra mandag 19. oktober til 30. oktober. Vi ser frem til et spennende valg.

Studentvalget 2015, illustrasjonsbilde Studentvalget 2015

Listene som står på valg er Sosialdemokratisk Liste, Moderat Liste, Miljølisten, International Student Unions (ISU), Den Multikulturelle Liste (DML) og Liberal Liste. Dere kan gå inn på StOr sin blogg (Studentvalget 2015) for å lese om de ulike listene. Kjernesakene er mange men i grove trekk er satsningsområdene læringsmiljø og kvalitet i utdanning, samferdsel, velferd og miljø. Listene vil alle jobbe for at studentene opplever en god og meningsfull studiehverdag med et bærekraftig og robust læringsmiljø.

Samtidig er det uenigheter. Skal rettsvitenskap enten bli et masterstudium eller legges ned? Er det viktigst med et godt kollektivtilbud eller flere parkeringsplasser? Skal det innføres kjøttfrie mandager? Les de ulike programmene, og dann deg en mening for hvilken liste som representerer DITT syn!

Denne linken fører dere direkte til innlogging hvor dere kan stemme på den listen dere vil. I tillegg kan dere også avlegge en ekstra personstemme, hvor man setter kryss på navnet til en eller flere kandidater.

Introduksjon og presentasjon av listene kan dere blant annet få på debatten som holdes 22. oktober på Studentenes Hus. Valgvake holdes fredag 30. september. Mer informasjon om det vil komme på et senere tidspunkt.