"Kast maska" - Verdensdagen for psykisk helse

Studentorganisasjonen StOr markerer Verdensdagen for psykisk helse i stolpetimen tirsdag 29.september. Bli med på et morsomt og spennende arrangement!

Verdensdagen for psykisk helse (poster, utsnitt) Verdensdagen for psykisk helse (poster, utsnitt)

Under parolen «kast maska» har vi ulike konkrete problemstillinger som er velkjente for studenter og som vi ønsker å fokusere på: motivasjon og mestring, sosiale medier, drikking, prestasjonsangst, dårlig råd og så videre.

I følge helse- og trivselsundersøkelsen (HTU) gjort på bestilling fra Velferdstinget og Studentsamskipnaden i Stavanger i 2015, er hver 20. student ensom og 1 av 10 har et sosialt svakt nettverk. 1 av 5 sliter med alvorlige psykiske symptomplager (18 prosent).

På bakgrunn av dette vil vi markere Verdensdagen og gjøre problemstillingene til noe allment. Vi får blant annet besøk av en representant for Selvhjelp Norge som skal snakke om selvhjelpsteknikker, representant for Mental Helse Ungdom og SiS psykolog som skal informere om helsetilbud og som skal svare på anonyme spørsmål som er sendt inn på forhånd.

Vi kjører også humoristiske innslag på alvorlige temaer med Per Inge Torkelsen og Alexander Skadberg.

Arrangementet finner sted i Bokkafeen i Kjølv Egelands hus og starter klokken 12.15.