Gode råd for eksamensperioden

Vårsemesteret har gått fort og allerede neste uke er det klart for vårens eksamensperiode. Perioden starter tirsdag 2. mai og varer til fredag 23. juni. Er du klar?

Studenter står ved kunstverk på UiS campus

Skulle ikke alle føle seg like klare ønsker vi å minne deg på noen vesentlige ting som kan gjøre denne perioden litt mindre stressende.
I tillegg til å få nok søvn, bevege seg og få frisk luft, samt spise godt, er punktene nedenfor vel verdt å få med seg:

• Sett deg godt inn i informasjonen rundt eksamen. Er eksamen digital? Må du ha med egen PC (dette skal du i så fall ha fått e-post om)? Hva slags forberedelser må du i så fall gjøre?
  • Hva slags hjelpemidler er tillatt? Er du usikker på hjelpemidler, ta kontakt med administrasjonen på instituttet ditt.
  • Finn ut hvor eksamenene dine skal være! Dette kan virke innlysende men det er overaskende mange som løper rundt 5 minutter før eksamen starter og lurer på hvor de skal være. Sett av tid, gjerne dagen før, og sørg for at du vet hvor du skal være. Her kan vårt elektroniske kart Mazemap være til god hjelp
  • Husk å sjekke når eksamen starter og vær ute i god tid! Er du sent ute vil det ikke bare gå utover din egen besvarelses tid, men du forstyrrer også andre studenter unødig.
  • Er det andre ting du lurer på i forhold til hva du har krav på og hvilke krav som stilles til deg, kan du finne svar på det meste i eksamensforskriften for UiS.

Til slutt, husk å pust! Helst godt ned i magen. Og ikke minst, senk skuldrene. Det kan fort gå godt!

Er det noe du lurer på, og som du ikke finner svar på i lenkene ovenfor, ta kontakt med eksamenskontoret på e-post eksamen@uis.no.

.