en_GB
Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Første kull har fullført Minor i kjønnsstudier

I januar i år feiret Senter for kjønnsstudier studentene som har fullført studieprogrammet Minor in Gender Studies. Minoren (halvårsstudium) er et fordypningsstudium som består av tre emner som gir en introduksjon til teoretiske rammeverk og diskusjoner som er sentrale i kjønnsforskningsfeltet.

Student Pål Ruben Hovind får diplomet sitt overrakt av faglærerne på senteret. Student Pål Ruben Hovind får diplomet sitt overrakt av faglærerne på senteret. Fra venstre: Jan-Therese Mendes, Elisabeth Lund Engebretsen, Ingvil Hellstrand, Pål Ruben Hovind, Nico Miskow Friborg og Lene Myong. Ikke tilstede da bildet ble tatt: Naomi Gunmaer, Lina Mohammed Diaaeldin Abdelaziz, Victor Hugo Torres Riviera, Aji Naffie Astrid Cham.

Minor in Gender Studies ble lansert høsten 2019, og feiringen er dermed for det første kullet av studenter som gjennomfører studieprogrammet.

Senteret har totalt uteksaminert 108 studenter denne høsten, da alle tre emner som inngår i Minoren også kan tas som enkeltemner. 5 studenter har deltatt på og fullført alle emnene parallelt denne høsten. På masternivå er student Pål Ruben Hovind alene om å gjennomføre Minor in Gender Studies, mens det på bachelornivå var i alt 4 studenter som gjennomførte studiet. 

– Vi på senteret er veldig stolte over vårt første kull, sier studieprogramleder Ingvil Hellstrand. Det har vært et engasjerende semester, med interesserte og dedikerte studenter, og stor oppslutning på alle Senterets emner. Det spennende med å lage en Minor er jo nettopp å få fram hvordan enkeltemnene utfyller hverandre og kommuniserer på tvers av sine respektive tema-områder. 

For å markere oppnåelsen av en Minor in Gender Studies, fikk Pål Ruben Hovind sitt diplom overrakt av faglærerne på senteret. Ettersom alle Minor-studentene på bachelornivå allerede har reist på utvekslingsopphold eller hjem til sine respektive universiteter etter å ha vært på utveksling her på UiS, får disse studentene sitt studiebevis tilsendt i etterkant. 

– Vi håper at studiebeviset kommer godt med, slik at studentene kan vise til og synliggjøre sin kompetanse i kjønnsstudier i videre studier og i arbeidslivet, sier Hellstrand. 

Les mer om studietilbudet i Senter for kjønnsstudier