Finn siste forskning om koronaviruset

Det står mye om koronaviruset i media. Medisinsk bibliotek viser deg en rekke nyttige ressurser slik at du selv kan finne siste forskning og faglitteratur om viruset.

Folkehelseinstituttet

I  Norge er det Folkehelseinstituttet som samler informasjonen om koronaviruset. Her finner du samlet informasjon om viruset, samt råd for publikum og helsepersonell.

WHO og andre informasjonsressurser om koronaviruset

WHO har utarbeidet en database for publisert forskning, som oppdateres daglig. Klikk her for å søke i databasen.
Du finner mer informasjon og ressuser fra WHO ved å klikke her.

Andre eksempler på gode informasjonsressurser er Cochrane, som har utarbeidet Special Collection: Coronavirus (2019-nCoV): evidence relevant to critical care og UptoDate, som har utarbeidet en oversiktsartikkel her.

Gratis adgang til forskningsartikler om koronaviruset

Flere av forlagene gir gratis adgang til forskningsartikler om koronaviruset. Dette gjelder blant annet Elsevier gjennom sitt Novel Coronavirus Information Center og Springer Nature. Wiley Online Library tilbyr også gratis tilgang til over 5000 relevante artikler, tidsskrifter og bokkapitler. Klikk her for å lese mer.

Har du en artikkel om koronoaviruset, fra et tidsskrift som vi vanligvis ikke har tilgang til, så forsøk for eksempel å søke den opp i Pubmed eller Google Scholar og følg lenkene til forlagets eller tidsskriftets hjemmeside. Dersom det ikke virker kan du ta konakt med oss på: ub@uis.no

Søk etter litteratur om koronaviruset

Ovid har utviklet en søkeboks som enkelt lar deg søke i Ovid Medline og Journals@Ovid etter litteratur om koronaviruset. La søkeboksen stå tom og klikk på forstørrelsesglasset for å utføre et generelt ekspertsøk på koronaviruset fra Wuhan. Alternativt kan du først skrive inn et søkeord (f.eks. europe) for å ta dette med i søket.