Faddersnadder

17. – 22. august smeller Fadderfestivalen semesteret i gang med masse snadder: Konserter med CLMD, Kaveh og Admiral P, pysjamasfest, rebusløp, faddergames, skjærgårdscruise, DJ Matzow, grillfest, tur til Preikestolen og skumparty – for å nevne en brøkdel.

Kaveh og Admiral P opptrer på Fadderfestivalen 2015 ved Universitetet i Stavanger

Fadderprogrammet er rett og slett en velkomstfestival som finner sted på campus og går over én uke ved studiestart. Som ny student ved Universitetet i Stavanger blir du ønsket hjertelig velkommen av dem som kan UiS best, nemlig studentveteranene.

- Fadderfestivalen er et studentdrevet tiltak hvor målet er å gi alle nye studenter en lettere start på studenttilværelsen. Du treffer studenter utenom din faglige omgangskrets samtidig som du blir bedre kjent med nettopp studentkolleger. I tillegg sørger fadderprogrammet for at du blir kjent på både campus og i Stavanger sentrum, sier faddersjef Christian Pettersen.

Finfine fadderledere
Det er nåværende studenter som tar imot nye studenter under Fadderfestivalen. UiS-faddere betegnes som inkluderende, sosiale og ansvarsfulle: De leder sin gruppe med fadderbarn trygt gjennom uka.

- Vi har så langt 893 påmeldte faddere. Målet er 1000, vi tror vi ender opp på rundt 950. Dette er uansett en ny rekord og fordobling i forhold til tidligere år, det er vi stolte av, sier faddersjef Christian Pettersen. Det er ventet over 3000 nye studenter til universitetet, de vil åpenbart bli tatt godt vare på.

- Å være fadderbarn er en unik mulighet til å bli kjent med nye studenter fra ulike deler av Norge og verden, oppleve hva Universitetet i Stavanger har å by på, og delta i årets mest livlige uke på campus. Ønsker du å bli fadderbarn, kan du registerere deg på nettsiden til Fadderuka, fortsetter Pettersen.

Rekorder på rekorder
I år tilbyr Fadderutvalget i samarbeid med linjeforeningene et bredt og imponerende program med over 40 forskjellige aktiviter og arrangementer.

- Vi har satt sammen et program hvor det skal være vanskelig å velge bort arrangementer, sier Pettersen.

Med flere konserter med anerkjente artister, leker, turneringer, temafester, turer og etterfester lykkes de mest sannsynlig med den ambisjonen.

Sjekk også ut kalender her på studentsidene for program for Fadderfestivalen

(fullstendig program finner du på Fadderfestivalens nettsider)

Fadderlogo 2015