Eksamenstid

16. november starter den ordinære eksamensperioden ved UiS. I løpet av 5 intense uker skal ca. 16 500 kandidater avlegge skriftlig skoleeksamen i ca. 260 emner. For at eksamenstiden skal bli så god som mulig kan det være lurt å lese litt om eksamen ved UiS på forhånd. Du finner alt du trenger å vite under menypunktet Eksamen.

Studenter leser til eksamen

Av erfaring vet vi at det er noen spørsmål som mange studenter ønsker svar på i eksamensperioden:

Hvor skal jeg være på eksamensdagen?
I Studentweb finner du all informasjon du som student har behov for til eksamen, slik som eksamensdato, eksamenslokaler og kandidatnummer. Vær oppmerksom på at UiS har lov til å endre eksamensdato fram til 3 uker før eksamen avvikles. Sjekk derfor Studentweb jevnlig for oppdateringer.

Hvilke hjelpemidler er tillatt på eksamen?
Oversikt over tillatte hjelpemidler ved de ulike eksamener skal fremgå av emnebeskrivelser og/eller fag- og studieplaner.

Hva gjør jeg hvis jeg blir syk på eksamen?
Sykdom under eksamen regnes som gyldig fravær. Dette må dokumenteres med legeattest.

Hva gjør jeg hvis jeg får en skade før eksamen, og likevel ønsker å gjennomføre eksamen?
Du kan søke om tilrettelegging av eksamen etter at søknadsfristen har gått ut dersom behovet for tilrettelegging oppstod etter fristen.

Jeg ønsker ikke gjennomføre eksamen, men trekkfristen er gått ut. Hva gjør jeg da?
Du kan . Dette telles som et forsøk, men gir rett til å melde deg opp til