Chris Potter med Bjergsted jazzensemble

Gå ikke glipp av denne enestående muligheten til å oppleve en av verdens beste jazzmusikere, Chris Potter, sammen med universitetets eget Bjergsted Jazzensemble.

Chris Potter Chris Potter spiller sammen med Bjergsted Jazzensemble på Spor 5 29. november.

Vi er strålende fornøyd med å kunne presentere den amerikanske saksofonisten, komponisten og bandlederen Chris Potter som vil gi konsert med byens eget Bjergsted Jazzensemble (BJE). Takket være Vestnorsk jazzsenter vil Chris Potter være Artist in Residence (AiR) i Stavanger siste uken i november og han vil holde åpne forelesninger og workshops, samt gjennomføre samspillsprosjekter og avsluttende konsert med Bjergsted Jazzensemble 29. november.

Imponerende multi-instrumentalist

Chris Potter regnes kort og godt som en av de beste jazzmusikerne vi har i dag, og er i følge Down Beat en av verdens mest studerte og kopierte saksofonister. Han er en musikernes musiker så vel som en formidabel formidler, og ikke minst en solist i verdensklasse.

Tenorsaksofonen er hovedinstrumentet, men han trakterer like selvfølgelig sopran- og altsaksofon, så vel som bassklarinett, fløyter, gitar og piano. Siden Potter kom brasende inn på New York-scenen som 18-åring i 1989, har han spilt med ”alle” – eksempelvis Steely Dan, Herbie Hancock, Dave Holland, John Scofield, Jack DeJohnette, Jim Hall, Mingus-storbandet, Paul Motian, Pat Metheny – og reist verden rundt utallige ganger. Hans imponerende diskografi inkluderer 15 album i eget navn, samt medvirkning på et hundretalls. Som en anonym musiker sa det: «Listening to Chris Potter will either inspire you or make you want to quit». Vi tar absolutt sjansen, og satser på at høstens møter med Chris Potter vil være til inspirasjon for musikerne som vil få jobbe med han så vel som publikum. Vi gleder oss til å se hva Potter klarer å jobbe frem med dyktige Bjergsted jazzensemble.

Bjergsted Jazzensemble

Bjergsted Jazzensemble er et prosjektbasert jazzorkester som i hovedsak består av studenter og ansatte ved jazzlinjen i Stavanger (Fakultet for utøvende kunstfag, UiS). Ensemblet ledes av kunstnerisk leder Simen Kiil Halvorsen, arrangør Tore Johansen og professor Tor Yttredal. Det er en kreativ møteplass hvor studenter og ansatte arbeider sammen på den profesjonelle scenen. Ofte i møte med profilerte gjester. Bjergsted Jazzensemble har lang fartstid og har etablert seg som en institusjon i fylkets musikkliv. De har en rekke internasjonale samarbeid å vise til med utøvere som; Ralph Towner, Arild Andersen, Richard Bona, Efrain Toro og Bugge Wesseltoft. Utgivelser med utøvere som Rolf Lislevand og Roberto Bonati har høstet svært gode kritiker i Norge og utlandet.

Vil du studere jazz? Sjekk ut vårt studietilbud!

Artist in Residence

Artist in Residence (AiR) er et kompetanseutviklingstiltak i regi av Vestnorsk jazzsenter, med formål å bidra til stimulering og utvikling for regionens profesjonelle utøvere. Tiltaket arrangeres i 2018 for 3. gang. Tidligere residerende artister er Ingebrigt H Flaten (2016) og Django Bates (2017).

Konsert og billetter

Konserten holdes på Spor 5, 29. november kl. 20.00 - 22.30.

Billetter kr 280 (voksen) / 200 (student/medlem) kan kjøpes her.

Besetning:

Chris Potter – saksofoner

Bjergsted jazzensemble:

Simen Kiil Halvorsen – trompet

Tore Johansen  - trompet

Arild Hoem – altsaksofon

Joscha Ernst – barytonsaksofon

Svein Olav Herstad – piano

Victor Pedersen – gitar

Stian Eismann - trommer

Kontrabass: Morten Stai

Arrangeres av Stavanger Jazz Forum i samarbeid med Fakultet for utøvende kunstfag og Vestnorsk Jazzsenter.

Gå til Facebook event.