BYOD-eksamen – hva betyr dette og hva innebærer det?

Det er nå et nasjonalt krav at studenter skal ha egen bærbar datamaskin for bruk i studier. Dette betyr at studenter også skal ha egen bærbar PC til bruk på eksamen. Noen digitale eksamener vil foregå på UiS sine egne maskiner, mens andre vil være såkalte BYOD – Bring your own device.

Digital eksamen bilde av hender og tastatur

BYOD står ganske enkelt for ‘Bring your own device’ og betyr at studentene må ha med sin egen bærbare datamaskin for å gjennomføre eksamen. Dersom dette gjelder deg, så skal du ha fått tydelig beskjed om dette, blant annet i en e-post fra eksamenskontoret. I denne e-posten står det hvilket rom du er plassert på og at du må ha med egen datamaskin. Det vil også stå hvilke krav som stilles til maskinen din og hvilke forberedelser som må gjøres på forhånd.

Kort fortalt innebærer dette følgende:

• Det må være en bærbar datamaskin med enten Windows eller MacOS og du MÅ ha administrator tilgang. I tillegg til maskinen må du ta med strømforsyning/lader.

• Du må ha tilgang til internett under eksamen. Hvordan du kobler datamaskinen din til det trådløse nettet hos UIS finner du her.

• Safe Exam Browser (SEB) må installeres. Dette programmet stenger tilgang til ressurser på datamaskinen din under eksamen. Du kan laste ned SEB på Inspera assessment sine sider.

For å teste installasjonen av sikker nettleser kan du gå til uis.inspera.no og logge deg inn med FEIDE bruker for å så gjennomføre demotesten «Demonstrasjon med sikker nettleser». Skriv inn koden 4966 når du blir bedt om det.

• Hvilken nettleser du kan bruke hos Inspera finner du her.

• Maskinen din må minimum oppfylle følgende krav:

Windows:

Windows 7 eller nyere.

Nettleser: Google Chrome/Mozilla Firefox/Internet Explorer 10 eller nyere.

Mac:

Mac: Mac OSX10.8 eller nyere.

Nettleser: Safari 6 eller nyere.

NB! Disse kravene oppdateres hvert semester.

Dersom du ikke klarer å skaffe en bærbar datamaskin til bruk på eksamen, og ikke har venner eller bekjente å låne av så er det mulig å søke om å få låne en av UiS. Fristen for å søke er 14 dager før eksamensavvikling.

Søknad sendes til: eksamen@uis.no

Møter du opp uten egen bærbar data og uten å ha søkt om (og fått godkjent) å låne maskin, så vil du ikke få gjennomføre eksamen.

Ta kontakt med eksamenskontoret dersom du har noen spørsmål: eksamen@uis.no