Bli med på kampanje og gjør UiS tryggere!

Test deg selv med vår sikkerhetsquiz og bli med i trekningen av et gavekort på 2000 kr hos SiS kafé.

Manvi Rohatgi og Pernille Cedergren Dysvik studerer samfunnssikkerhet ved UiS og er nå beredskapsfaddere. Til daglig studerer Manvi Rohatgi og Pernille Cedergren Dysvik samfunnssikkerhet ved UiS. Mandag til onsdag er de universitetets første beredskapsfaddere!

UiS satser på beredskap og lanserer som første universitetet i Norge egne beredskapsfaddere. I løpet av fadderuken kan du treffe Manvi Rohatgi og Pernille Cedergren Dysvik på campus. De svarer på store og små spørsmål du måtte ha om din sikkerhet på UiS.

I tillegg oppfordrer vi alle studenter til å delta i konkurransen Din sikkerhet 2016. Vinner du, har du sikret lunsjen din på SiS kafé i flere uker framover!

- Ikke avansert

Små detaljer kan avgjøre hvordan DU håndterer en krisesituasjon, og kanskje til og med redder liv.

- Beredskap trenger ikke å være avansert eller komplisert. Det handler først og fremst om å være forberedt på at noe kan skje og samtidig øke sannsynligheten for at det da går bra, sier beredskapsfadder Manvi Rohatgi.

Det er ikke lett å finne nødutgangen i en brann, hvis man ikke har merket deg hvor den er på forhånd. Du får heller ikke nytte av en hjertestarter hvis du ikke vet at den finnes i ditt bygg, ved din kantine eller ved din lesesal.

Bruk kartet

Alle hjertestartere på campus Ullandhaug er merket av på UiS sitt elektroniske kart – MazeMapDette kartet fins også som en app du kan ha på telefonen din, for lett å finne ulike rom på våre campus.

Les mer om Mazemap på våre kartsider.

Andre gode tips:

• Ta ansvar! Si fra om du ser eller opplever noe som er uvanlig eller som kan virke truende
  • Gjør deg kjent med omgivelsene. Merk deg nødutganger
  • Ha kjennskap til telefonnummer for varsling ved uønskede hendelser. Disse finner du på nettsiden www.uis.no/krise. Gå inn via mobilen og lagre denne siden på din Hjem-skjerm (det dukker opp en snarvei du kan klikke på, så skjer det automatisk)

Og om du ikke har gjort det ennå: Bli med på konkurransen Din sikkerhet 2016!